x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Patru români, mesagerii ştiinţei în Germania

Patru români, mesagerii ştiinţei în Germania

de Anca Aldea    |    23 Feb 2010   •   00:00

Trei adolescenţi de la Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" din Sibiu şi un profesor sunt invitaţi la Conferinţa "H2O - Mai mult decât o picătură", organizată de Parlamentului European al Ştiinţei (http://www.science-parliament.eu/), eveniment care se va desfăşura la Aachen, în Germania, în perioada 24-25 martie.

Cei patru români fac parte dintr-un grup de 120 de elevi, studenţi, oameni de ştiinţă, profesori şi politicieni care vor discuta, la Aachen, despre rolul apei în viitorul omenirii. La finalul conferinţei va fi adoptată o declaraţie care urmează să fie adusă la cunoştinţă instituţiilor europene.

Parlamentul European al Ştiinţei (ESP), un proiect al municipalităţii din Aachen şi al universităţii RWTH din oraş, este un organsim care promovează dialogul între tineri (elevi, studenţi), comunitatea oamenilor de ştiinţă şi factorii decizionali (politici, economici). La finalul fiecărei sesiuni se adoptă aşa-numita "declaraţie de la Aachen" care cuprinde concluziile la care s-a ajuns la reuniune. Prima sesiune a ESP a avut loc în octombrie 2008, pe tema "Energie europeană ­ se vor stinge becurile în 2050?". Pe site-ul acestui organism orice persoană interesată să afle răspunsuri legate de ştiinţă şi cercetare poate adresa întrebări în cadrul unei secţiuni numită "Forum".

×
Subiecte în articol: special