x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Crimă la Sibiu. O tânără de 21 de ani a fost ucisă de prietenul ei: ”Problema principală era că avea psihoze"

Crimă la Sibiu. O tânără de 21 de ani a fost ucisă de prietenul ei: ”Problema principală era că avea psihoze"

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2024   •   15:40
Crimă la Sibiu. O tânără de 21 de ani a fost ucisă de prietenul ei: ”Problema principală era că avea psihoze"
Sursa foto: IPJ Sibiu

Un tânăr și-a ucis iubita într-un apartament din Sibiu. El a declarat că se afla sub influența drogurilor când a comis fapta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, tânărul acuzat de omor le-a declarat anchetatorilor că era sub influența drogurilor atunci când a comis fapta.

„Inculpatul a declarat că se afla sub influența drogurilor. Fapta a comis-o pe fondul geloziei. Tânăra avea plăgi tăiate și înțepate la nivel cervical cu secționare de vase sanguine”, a spus Mihaela Ruginosu.

Cadavrul unei tinere de 21 de ani a fost găsit, sâmbătă, într-un apartament din Sibiu. Victima avea plăgi tăiate în jurul gâtului. La fața locului s-au deplasat polițiști de investigații criminale, criminaliști, precum și medic legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Sibiu, constatându-se că este vorba despre o tânără în vârstă de 21 de ani, din județul Brașov, decedată. Suspect a fost din primul moment iubitul tinerei, în vârstă de 24 de ani, din județul Sibiu, care a fost reținut la scurt timp. Procurorii cer arestarea preventivă a inculpatului.

Apropiații tânărului spun că acesta avea probleme psihice, a avut în trecut mai multe episoade psihotice și a mai fost găsit o dată în Păltiniș, în timp ce încerca să se sinucidă.

”Suferă și a suferit de mai multe psihoze serioase. A avut două antecedente serioase. Una în care a mers în Păltiniș să se sinucidă, noi am mers după el și l-am găsit. La câteva zile după prima fază, în care a fugit de acasă, tot cu intenția de suicid, delira. S-au pornit atunci acțiuni de căutare, am fost și noi prezenți. L-au găsit niște oameni cu mașina, la 4 dimineața, tăiat pe mâini, plin de sânge, legat la ochi”, spune un prieten al acestuia.

Ulterior a fost internat la psihiatrie. 

”După câteva zile l-au eliberat, trei, dacă rețin bine, medicii au spus că nu e cazul să mai fie ținut acolo. A început apoi un tratament cu un psihiatru”, spune prietenul tânărului.

Astfel de episoade ar mai fi fost văzute și de colegii de la o fabrică din Sibiu, unde lucra acesta. 

”Și la serviciu l-au prins cu psihoze la lucru. Sunt mulți martori care pot atesta genul ăsta de ieșiri. Acum, la fel, a plecat la Păltiniș, cel mai probabil a fost un nou episod psihotic”, spune prietenul lui. 

Totodată, tânărul fuma marihuana.  

”Problema principală nu era că fuma iarbă, problema principală era că avea psihoze. Și dățile trecute au pornit de la consumul de ciuperci. Dar apoi, săptămâni întregi a rămas cu aceste episoade de psihoză, chiar dacă nu mai fuma. A mai avut un episod de auto-mutilare, atunci a fost la urgențe și era în delir total. Nici atunci nu a fost dus la psihiatrie”, povestește prietenul tânărului.

Băiatul de 24 de ani stătea într-un apartament din Sibiu împreună un prieten.

Prietena lui era din Făgăraș, județul Brașov, și venea destul de des la acesta, în Sibiu, relatează turnulsfatului.ro.

×
Subiecte în articol: crima sibiu droguri