x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Viata pe Terra a venit din Univers!

Viata pe Terra a venit din Univers!

21 Noi 2017   •   19:29
Viata pe Terra a venit din Univers!

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Edinburgh au ajuns la concluzia ca viata pe Terra a aparut gratie valurilor de praf cosmic, care au adus pe planeta noastra molecule biologice sau chiar forme primitive de viata. Rezumatul unui studiu pe aceasta tema se regaseste pe site-ul Phys.org.

 

Potrivit cercetatorilor, microscopicele organisme vii sunt capabile sa migreze de o planeta pe alta, cand fluxurile de praf intra in coliziune cu straturile superioase ale atmosferei. Viteza acestor valuri ar trebui sa fie de 70 kilometri pe secunda, pentru ca particulele, aflate la o altitudine de 150 de kilometri deasupra solului, sa fie aruncate dincolo de atractia gravitationala.

Unele tipuri de bacterii, plante si animale mici pot supravietui in conditii de vacuum. Testele efectuate la bordul aparatului cosmic "Foton-M3" au aratat ca in aceasta categorie de vietati intra tardigradele, animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici, 1,5 - 0,1 mm lungime.

In lucrarea lor, ale carei rezultate sunt publicate in revista Current Biology, specialisti in biologie din mai multe tari au demonstrat ca unele tardigrade au capacitatea de a se reproduce si de a-si reface complet functiile vitale dupa ce au stat o perioada de timp in spatiu deschis.

×