x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech SUA: Rachetă balistică intercontinentală, testata cu succes

SUA: Rachetă balistică intercontinentală, testata cu succes

26 Apr 2018   •   06:47
SUA: Rachetă balistică intercontinentală, testata cu succes

US Air Force a anunţat că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III lansată de la baza Vandenberg, California.

 

"Un test este fiabil dacă racheta lansată isi încheie cursa în interiorul unui culoar de securitate determinat, dacă echipamentele au funcţionat corespunzător, dacă datele au fost primite şi dacă zona de impact corespunde ţintei stabilite", a explicat un comunicat al Comandamentului forţelor aeriene americane responsabil cu forţa de descurajare, Air Force Global Strike Command.

Deşi racheta "a atins ţinta preconizată", testele şi analiza datelor nu vor fi publicate, a adaugat sursa citata. Testul, primul de la începutul anului, era prevăzut de mai mult timp.

În ciuda sfârşitului Războiului Rece, SUA detin inca sute de rachete Minuteman III în silozuri de lansare situate pe tot cuprinsul ţării.

Pentru următorii 20 de ani, Air Force a planificat modernizarea rachetelor Minuteman III şi înlocuirea lor cu o nouă rachetă cunoscută doar sub numele de "Descurajare Strategică Terestră" sau GBSD, în engleză. AGERPRES

×