x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung aduce în România primele televizoare 4K cu ecran curbat. Vezi preţuri şi funcţionalităţi

Samsung aduce în România primele televizoare 4K cu ecran curbat. Vezi preţuri şi funcţionalităţi

de Alexandru Radescu    |    24 Apr 2014   •   09:02
Samsung aduce în România primele televizoare 4K cu ecran curbat. Vezi preţuri şi funcţionalităţi

Dacă spre sfârşitul anului trecut, cei de la LG lansau în România primele televizoare cu ecran curbat (display OLED, rezoluţie FullHD), a venit rândul celor de la Samsung să ofere o premieră pe piaţa locală: televizoare cu ecran curbat, dar 4K. Adică rezoluţie de patru ori mai mare decât FullHD, respectiv 3840 x 2160.

Primele modele Samsung Ultra High Definition, cu ecran curbat, au diagonale de 65 inci şi 55 inci, la preţuri de 24.000 lei, respectiv 14.000 lei şi au intrat în retail. Potrivit oficialilor companiei,  în a doua parte a anului va fi lansat și modelul de 78 de inci. 
Curbura televizorului mărește dimensiunile câmpului de vizionare printr-un efect de panoramare, iar distanța este egală de la oricare punct al acestuia către ochi, ceea ce duce la minimalizarea distorsiunilor de la marginea ecranului.

Aceste modele fac parte şi din categoria Smart TV (procesor Quad Core + de două ori mai rapid) iar printre funcţii se regăsesc:

- Multi Link aduce posibilitatea de multitasking pe televizor, permițându-le utilizatorilor să împartă ecranul în două zone pentru a putea urmari un canal TV si a naviga pe internet sau în aplicații, în același timp;

- Football Mode, un mod de vizionare a meciurilor de fotbal care oferă funcții speciale - un verde accentuat, culori optimizate, sunet cu efect "multi-surround accentuat";

- Zoom-In permite selectarea unei zone și mărirea acesteia, pentru observarea atentă a unor detalii, funcție de highlight manual a unor secvențe importante. În plus, pot fi revăzute anumite secvențe ale meciului pe o porțiune a ecranului, în timp ce pe restul televizorului continuă difuzarea meciului live.


Modelul LG OLED cu ecran curbat, (EA9800)  de 55 de inci / 139 cm este de 35.000 lei.

×