x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noutati de la CeBIT

Noutati de la CeBIT

19 Mar 2004   •   00:00

Timp de o saptamana, orasul german Hanovra a devenit capitala inaltei tehnologii. Peste 6.000 de expozanti din 64 de tari sunt prezenti la cea de-a 18- a editie CeBIT, cel mai mare targ dedicat industriei IT&C.

Telefoane celulare care transmit date despre sanatatea pacientului in timp real medicului specialist, dispozitive care simplifica rezervarea unui loc la Internet Cafe sau aparate care identifica instantaneu vehiculele cautate de politie sunt doar o mica parte dintre noutatile prezentate in acest an la CeBIT. Ca in fiecare an, targul de la Hanovra, Germania, dedicat tehnologiei informatiei ofera specialistilor si publicului o imagine asupra celor mai noi tehnologii si produse de pe aceasta piata.

Participanti

Desfasurat in perioada 18-24 martie, targul reuneste 6.411 expozanti din 64 de state. In acest an sunt prezente la CeBIT firme de prestigiu in domeniul IT&C, ocupand o suprafata totala de circa 335.000 de metri patrati. In acest an, aproape jumatate dintre expozanti provin din afara Germaniei. Printre tarile cu cei mai multi expozanti se numara Taiwan, cu 709 firme prezente la targ, China, Olanda, Coreea de Sud si SUA. Romania este reprezentata la acest eveniment de noua companii. Printre acestea se afla Samsung Electronics, Panasonic, Alcatel, Sanyo, Hewlett-Packard si Microsoft.

Targul de la Hanovra este un show al ultimelor descoperiri in domeniul tehnicii si comunicatiilor. Una dintre acestea este si echipamentul de identificare a vehiculelor cautate de politie. Poliscan Surveillance " este un sistem de procesare a imaginii care poate fi montat deasupra podurilor sau pe un vehicul in miscare. Echipamentul "fotografiaza numarul de inmatriculare al masinii, care este comparat cu cele existente in bazele de date ale autoritatilor. Orice "suspiciune" este raportata imediat unitatilor de control.

Inovatii

Cei care iubesc muzica vor fi incantati sa descopere noile modele de MP3 player. La CeBIT este prezentat un dispozitiv care poate stoca un volum de date de 512 MB, avand in plus un dispozitiv MP3 integrat, care permite utilizatorului sa conecteze orice fel de surse cu ajutorul unui port. USB Music Stick 250 transforma datele in fisiere MP3, un proces care nu mai necesita un soft suplimentar. Aparatul muzical este accesibil in sapte culori.

Home cinema prin Internet

Internautii au acum la dispozitie un televizor cu ecran plat si DVD incorporat, care permite conectarea fara fir la Internet. Denumit PP-342, echipamentul cuprinde un ecran ultraplat, de circa 65 de milimetri. Aparatul are firele de cablu incorporate in suportul televizorului si astfel scapati de cablurile incurcate pe sub mobila.

PP-342 poate fi folosit pentru a viziona filme, pentru a asculta muzica, existand posibilitatea de a asculta si posturile de radio prin Internet.
( IOHANNA ONACA - Hanovra)

×
Subiecte în articol: IT