x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget WhatsApp amână actualizarea controversatei politici de confidențialitate

WhatsApp amână actualizarea controversatei politici de confidențialitate

19 Feb 2021   •   14:03
WhatsApp amână actualizarea controversatei politici de confidențialitate

Cea mai populară aplicație mobilă va amâna actualizarea politicii sale de confidențialitate pentru luna mai din cauza criticilor ample venite din partea a miloane de utilizatori. WhatsApp permite transmiterea datelor către alte companii din grupul Facebook, fapt ce a stârnit revoltă la nivel global și a determinat migrarea a milioane de persoane către alte platforme de mesagerie mai sigure, scrie Reuters.

Companiile rivale Telegram ș Signal sunt folosite acum de cei care nu au fost de acord cu partajarea datelor de pe WhatsApp. 

Inițial, WhatsApp a anunțat, că va schimba termenii de utilizare începând din luna februarie dar reacția utilizatorilor a determinat compania să amâne decizia, fără să renunțe însă la ea, motivând că se ușurează astfel comunicarea cu mediul de afaceri, fără a afecta conversațiile personale. 

Pentru a-i convinge pe aceștia să accepte noua politică, reprezentanții platformei va trimite, în această perioadă, mesaje utilizatorilor prin care îi îndeamnă să citească actualizările.

Facebook blocat, ieri, știrile de pe platforma sa din Australia, din cauza unui proiect de lege al guvernului din această țară, care vrea să oblige compania, alături de Google, să plătească ediitorii de presă pentru utilizarea conținutului.

 

×
Subiecte în articol: whatsApp