x close

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult"

0
Autor: Paul Bardasu 12 Feb 2017 - 11:14
Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult" MIHAI STETCU
Vezi galeria foto


Cei mai simpatici chefi din ţară şi aventurile lor culinare revin de săptămâna viitoare pe micul ecran. Al treilea sezon al show-ului "Chefi la cuţite", cel mai de succes show al Antenei 1, debutează luni, 13 februarie, de la ora 20.30. L-am provocat pe Cătălin Scărlătescu să ne spună când crede că va câştiga şi el emisiunea-concurs, dar şi cum reuşesc cu toţii să-i ţină pe fani "lipiţi" de televizor.

 

Jurnalul Naţional: Primele două sezoane au fost câştigate de Chef Dumitrescu şi de Chef Bontea. A venit şi rândul tău? Ce atuuri ai şi cum o să-i învingi?

Cătălin Scărlătescu: Le pun ceva în cafea. Glumesc! Atuul meu e că mi-am ales concurenții mai bine decât ei și că voi avea cel puțin patru semifinaliști, la cum văd eu lucrurile în momentul ăsta.

În sezonul trecut aţi obţinut audienţe enorme. Care este "reţeta" unei emisiuni de succes?

Păi, ai trei bucătari simpatici și îi pui la TV și gata, s-a rezolvat! Glumesc, desigur. Nu sunt specialist în TV, dar cred ca e vorba de colaborarea dintre noi trei și restul echipei, cred că această relație, faptul că suntem împreună de atâta vreme, chimia dintre noi duce la aceste rezultate. E vorba de echipă.

Este românul priceput în bucătărie? Ce face bine şi ce face rău?

Ca să nu stricăm regula, românul e bun la toate, nu doar în bucătărie. Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult. Mâncarea la noi e destul de bună, dar e consumată în cantități mult prea mari.

De când eşti la televizor, ce crezi că au învăţat telespectatorii de la tine?

Au învățat să nu mai pună bucătarul pe ultimul loc, să se adreseze cu apelativul „chef”, să înțeleagă că bucătarul e un fel de medic: dacă ai un bucătar foarte bun pentru o perioadă lungă de timp și el știe cum să te hrănească, nu treci pe la doctor.

 

Renunţaţi la deschiderea unui restaurant!

Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să-şi deschidă un restaurant? Dar pentru cineva care vrea să devină Chef?

Pentru cine vrea să-și deschidă restaurant, sfatul meu e să nu o facă. E o bătaie de cap foarte mare. E valabil oriunde în lume, industria hospitalității e o chestie foarte fină și interpretabilă. Pentru cine vrea să ajungă chef, sfatul meu este să muncească mult, să-și dorească din tot sufletul să facă meseria asta și să se apuce de tânăr. Dacă face asta și nu urmărește în primă fază doar partea financiară, o să ajungă un chef de succes. Dacă va avea și un manager bun, va face și bani.

Care este secretul unei mâncări de nota 10? Cât contează aspectul, cât contează gustul?

Toate contează. Nu merge una fără alta. E important ca mâncarea să și arate bine, pentru că prima oară o vezi, apoi o guști.

E adevărat că gustul mâncării iese în funcţie de starea bucătarului?

Nu. Este foarte puțin probabil ca mâncarea să iasă altfel dacă bucătarul e supărat. Importante sunt ingredientele, calitatea lor, ordinea lor și timingul.

 

De ce are succes la fete: e băiat tânăr, frumos și liber

Ai cea mai mare trecere în rândul participantelor la Chefi la cuţite, unele venind la preselecţii special pentru tine. Care este secretul? Se mai oftică colegii tăi de platou?

Nu există niciun secret, eu sunt un băiat tânăr, frumos și liber. Ei sunt „urâți” și ocupați. Se mai supără, dar n-am ce să le fac. 

Eşti printre cei mai cunoscuţi burlaci din ţară. Când intri în "rândul lumii"?

Nu e după mine.

De la cine ai învăţat meserie?

De la toţi oamenii buni cu care am lucrat.

Când va obţine un restaurant din România o stea Michelin? De ce nu avem încă?

Să mai treacă vreo 20 de ani. Hai, bine, să nu fiu atât de rău, să zicem doar că în următorii 12 ani nu o să avem. Pentru că nu ne dorim. Faptul că ies câțiva prin media și spun că vor face, nu ajută cu nimic. Important nu e să vorbești, ci să faci.

E invidie printre Chefii din România?

Da, este.

Citeşte mai multe despre:   chef catalin scarlatescu,   Chefi la cuțite

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

În partajul soților Ghiță au intrat DNA și ANAF. Miza: 137,3 milioane euro

În partajul soților Ghiță au intrat DNA și ANAF. Miza: 137,3 milioane euro
Galerie Foto Sebastian Ghiță și soția sa, Mădălina, se judecă nu în unul, ci în trei dosare civile care au ca obiect partajul judiciar și lichidarea regimului matrimonial. Oficial nu există nicio...

Virgil Măgureanu și-a deschis fabrică de alcool. Partener, un condamnat pentru mită

Virgil Măgureanu și-a deschis fabrică de alcool. Partener, un condamnat pentru mită
Galerie Foto În timp ce fostul prieten politic al lui Victor Ponta, Bogdan Diaconu, îl acuză pe ex-premierul României că este omul lui Virgil Măgureanu, de la care s-ar fi inspirat denumirea formaţiunii...

Omul lui Kovesi de la DNA Ploiești, lovit crunt în instanță

Omul lui Kovesi de la DNA Ploiești, lovit crunt în instanță
Galerie Foto Suspendat din magistratură la începutul acestui an, omul de bază al Laurei Codruța Kovesi, de la “unitatea de elită a DNA” din Ploiești, a primit o grea lovitură la Înalta Curte de...

Povestea fugii lui Hayssam a ajuns la final

Povestea fugii lui Hayssam a ajuns la final
Galerie Foto Armatorul sirian Mustafa Tartoussi, proprietarul vasului de marfă Iman T, la bordul căruia autoritățile române presupun că a părăsit țara Omar Hayssam, în anul 2006, rămâne să execute cei...

Dr. Paul Stoicescu: În astmul alergic, tusea nu este însoţită de febră

Dr. Paul Stoicescu: În astmul alergic, tusea nu este însoţită de febră
Tusea este drumul de a elimina surplusul de secreţii din plămâni, dar şi impurităţile inhalate din aer prin acel curent puternic de aer. În pneumonie, sunt prezente fenomenele de tuse şi febră. Î...

Familia lui Florian Coldea, încă o firmă cu activitate în domeniul medical. Probleme cu Fiscul încă de la debut

Familia lui Florian Coldea, încă o firmă cu activitate în domeniul medical. Probleme cu Fiscul încă de la debut
Galerie Foto O nouă companie care a fost înfiinţată de familia lui Florian Coldea, la Cluj-Napoca, a înregistrat în primul an de activitate un profit de aproximativ 60.000 de euro. Societatea, care se ocupă cu...

Rețeaua lui Soros, introdusă direct în clădirea Guvernului României

Rețeaua lui Soros, introdusă direct în clădirea Guvernului României
Mai multe ONG-uri, finanțate direct sau indirect de controversatul miliar­dar George Soros, au fost selectate, în primăvara anului trecut, de către însuși prim-ministrul României de la acea...

Burlanele și jgheaburile de la Palatul Cotroceni, dezghețate iarna cu aparatură de 57.000 de euro

Burlanele și jgheaburile de la Palatul Cotroceni, dezghețate iarna cu aparatură de 57.000 de euro
O firmă din Târgu Mureș va monta, în următoarea perioadă, la Palatul Cotroceni instalații care să menţină temperatura burlanelor şi a jgheaburilor corpurilor de clădire în care funcționează...

Țara creditelor ucigașe

Țara creditelor ucigașe
Galerie Foto Sute de oameni se sinucid anual din pricina datoriilor către bănci sau instituții financiare nebancare. De multe ori aceștia ajung să nu mai vadă nicio ieșire din impas din cauza unor contracte cu clauze care...

Mâncărurile care „întârzie” în stomac

Mâncărurile care „întârzie” în stomac
Românii au căutat totdeauna bucuria unor mese sărbătoreşti, s-au ospătat cu rudele şi prietenii, au ciocnit căte un pahar sau mai multe, au stat în jurul mesei cu bucate ademenitoare ore lungi. Ce...

Compania de autostrăzi, contracte pe bandă rulantă cu un client al DNA

Compania de autostrăzi, contracte pe bandă rulantă cu un client al DNA
Galerie Foto Două firme controlate, direct sau prin interpuși, de către afaceristul piteștean Gheorghe Văsîi, trimis în judecată, în 2015, în dosarul privind cele 80 de autobuze din Pitești, în...

Culmea securităţii: SRI se dotează pe el însuși, contra cost, cu tehnică de investigare informatică

Culmea securităţii: SRI se dotează pe el însuși, contra cost, cu tehnică de investigare informatică
Galerie Foto Serviciul Român de Informații a cumpărat, de la firma… Serviciului Român de Informaţii aparatură specială pentru investigarea infracționalității informatice și pentru analiza probelor...

Există credite de care nici moartea nu te scapă

Există credite de care nici moartea nu te scapă
Galerie Foto Model de credit pe piaţa din România: iei 20.000 de euro, plăteşti timp de cinci ani câte 600 de euro pe lună, iar în ultima trebuie să aduci... tot 20.000 de euro. Ca şi cum ai lua-o de la...

Fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, trimite sudori în Irlanda, căpșunari în Olanda și TIR-iști în Germania

Fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, trimite sudori în Irlanda, căpșunari în Olanda și TIR-iști în Germania
Galerie Foto Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, omul care l-a salvat, în 2012, pe Traian Băsescu, de rezultatul referendumului de demitere al acestuia din scaunul de la Cotroceni, a intrat...

Băneasa Investments, pierderi de un milion de euro. Nici dividendele către acționari nu au putut fi plătite

Băneasa Investments, pierderi de un milion de euro. Nici dividendele către acționari nu au putut fi plătite
Galerie Foto Băneasa Investments SA a convocat o Adunare Generală a Asociaților pentru a certifica faptul că au existat pierderi serioase în activitatea derulată. Mai exact, din pricina unei “găuri” de un...
Serviciul de email marketing furnizat de