x close

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult"

0
Autor: Paul Bardasu 12 Feb 2017 - 11:14
Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult" MIHAI STETCU
Vezi galeria foto


Cei mai simpatici chefi din ţară şi aventurile lor culinare revin de săptămâna viitoare pe micul ecran. Al treilea sezon al show-ului "Chefi la cuţite", cel mai de succes show al Antenei 1, debutează luni, 13 februarie, de la ora 20.30. L-am provocat pe Cătălin Scărlătescu să ne spună când crede că va câştiga şi el emisiunea-concurs, dar şi cum reuşesc cu toţii să-i ţină pe fani "lipiţi" de televizor.

 

Jurnalul Naţional: Primele două sezoane au fost câştigate de Chef Dumitrescu şi de Chef Bontea. A venit şi rândul tău? Ce atuuri ai şi cum o să-i învingi?

Cătălin Scărlătescu: Le pun ceva în cafea. Glumesc! Atuul meu e că mi-am ales concurenții mai bine decât ei și că voi avea cel puțin patru semifinaliști, la cum văd eu lucrurile în momentul ăsta.

În sezonul trecut aţi obţinut audienţe enorme. Care este "reţeta" unei emisiuni de succes?

Păi, ai trei bucătari simpatici și îi pui la TV și gata, s-a rezolvat! Glumesc, desigur. Nu sunt specialist în TV, dar cred ca e vorba de colaborarea dintre noi trei și restul echipei, cred că această relație, faptul că suntem împreună de atâta vreme, chimia dintre noi duce la aceste rezultate. E vorba de echipă.

Este românul priceput în bucătărie? Ce face bine şi ce face rău?

Ca să nu stricăm regula, românul e bun la toate, nu doar în bucătărie. Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult. Mâncarea la noi e destul de bună, dar e consumată în cantități mult prea mari.

De când eşti la televizor, ce crezi că au învăţat telespectatorii de la tine?

Au învățat să nu mai pună bucătarul pe ultimul loc, să se adreseze cu apelativul „chef”, să înțeleagă că bucătarul e un fel de medic: dacă ai un bucătar foarte bun pentru o perioadă lungă de timp și el știe cum să te hrănească, nu treci pe la doctor.

 

Renunţaţi la deschiderea unui restaurant!

Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să-şi deschidă un restaurant? Dar pentru cineva care vrea să devină Chef?

Pentru cine vrea să-și deschidă restaurant, sfatul meu e să nu o facă. E o bătaie de cap foarte mare. E valabil oriunde în lume, industria hospitalității e o chestie foarte fină și interpretabilă. Pentru cine vrea să ajungă chef, sfatul meu este să muncească mult, să-și dorească din tot sufletul să facă meseria asta și să se apuce de tânăr. Dacă face asta și nu urmărește în primă fază doar partea financiară, o să ajungă un chef de succes. Dacă va avea și un manager bun, va face și bani.

Care este secretul unei mâncări de nota 10? Cât contează aspectul, cât contează gustul?

Toate contează. Nu merge una fără alta. E important ca mâncarea să și arate bine, pentru că prima oară o vezi, apoi o guști.

E adevărat că gustul mâncării iese în funcţie de starea bucătarului?

Nu. Este foarte puțin probabil ca mâncarea să iasă altfel dacă bucătarul e supărat. Importante sunt ingredientele, calitatea lor, ordinea lor și timingul.

 

De ce are succes la fete: e băiat tânăr, frumos și liber

Ai cea mai mare trecere în rândul participantelor la Chefi la cuţite, unele venind la preselecţii special pentru tine. Care este secretul? Se mai oftică colegii tăi de platou?

Nu există niciun secret, eu sunt un băiat tânăr, frumos și liber. Ei sunt „urâți” și ocupați. Se mai supără, dar n-am ce să le fac. 

Eşti printre cei mai cunoscuţi burlaci din ţară. Când intri în "rândul lumii"?

Nu e după mine.

De la cine ai învăţat meserie?

De la toţi oamenii buni cu care am lucrat.

Când va obţine un restaurant din România o stea Michelin? De ce nu avem încă?

Să mai treacă vreo 20 de ani. Hai, bine, să nu fiu atât de rău, să zicem doar că în următorii 12 ani nu o să avem. Pentru că nu ne dorim. Faptul că ies câțiva prin media și spun că vor face, nu ajută cu nimic. Important nu e să vorbești, ci să faci.

E invidie printre Chefii din România?

Da, este.

Citeşte mai multe despre:   chef catalin scarlatescu,   Chefi la cuțite

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Bunicuţa din hotelurile lui Dorin Cocoş 

Bunicuţa din hotelurile lui Dorin Cocoş 
Galerie Foto Cu câteva luni înainte să fie arestat în dosarul „Microsoft 1”, afaceristul Dorin Cocoș a devenit co-asociat în firma de hoteluri pe care o deține, SC Euro Hotels International Co....

Ingineria prin care „cablistul” RCS&RDS vinde statului energie electrică 

Ingineria prin care „cablistul” RCS&RDS vinde statului energie electrică 
RCS&RDS SA vinde curent electric către instituțiile statului, chiar în timp ce se află în litigiu cu Guvernul României, într-un proces deschis de două companii afiliate grupului coordonat ...

Iubita lui Marian Vanghelie, învinsă de Agenția Națională de Integritate 

Iubita lui Marian Vanghelie, învinsă de Agenția Națională de Integritate 
Fostul deputat PSD Oana Nicu­lescu-Mizil Ștefănescu, partenera de viață a lui Marian Vanghelie, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, privitor la constatarea incompatibilității,...

Suveica incompatibilă construită de Sorin Blejnar la vârful ANAF 

Suveica incompatibilă construită de Sorin Blejnar la vârful ANAF 
În perioada în care Sorin Blejnar conducea Agenţia Națională de Administra­re Fiscală, și-a adus în subordine o colegă a soției sale dintr-o renumită casă de avocatură. Ioana Toma, pe...

Tribunalele private din România: costuri reduse și procese mult mai scurte

Tribunalele private din România: costuri reduse și procese mult mai scurte
Românii care ajung la tribunal, pentru diverse probleme de drept civil sau comercial, au de doi ani alternativa Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat. Costurile sunt la jumătate față de cele din...

CAMPANIE JURNALUL NAŢIONAL: 10 ani de nu e. Milioane de euro pentru (ne)atragerea turiştilor

CAMPANIE JURNALUL NAŢIONAL: 10 ani de nu e. Milioane de euro pentru (ne)atragerea turiştilor
În episodul trecut vă arătam cum nu au reuşit o mare parte din satele româneşti să iasă din evul mediu, deşi fonduri de la Bruxelles pentru asta ar fi existat. Astăzi vă arătăm cum s-au tocat...

Conf. univ. doctor Horaţiu Moldovan: Cea mai frecventă boală de inimă este boala coronariană

Conf. univ. doctor Horaţiu Moldovan: Cea mai frecventă boală de inimă este boala coronariană
Care sunt semnele unei boli de inimă? Când rezolvarea se face cu montarea de stenturi, fără chirurgie? Când gravitatea afecţiunii impune chirurgia cardiacă cu deschiderea unui traseu paralel prin...

Cristian Pârvan: Nu avem o politică publică pentru susţinerea grupurilor de firme româneşti

Cristian Pârvan: Nu avem o politică publică pentru susţinerea grupurilor de firme româneşti
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procentul de holdinguri ce au acţionari autohtoni în totalul grupurilor de firme care activează în...

Cum combătea SIPA atacurile la adresa siguranței naționale în fabrici

Cum combătea SIPA atacurile la adresa siguranței naționale în fabrici
Galerie Foto Ministerul Justiției a deținut, până în anul 2008, o companie ce avea, la rândul ei, mai multe sucursale care produceau mobilier, construcții metalice, îmbrăcăminte sau produse din lemn,...

Ineleț, cătunul din Banat mai aproape de nori, unde se ajunge cu scara

Ineleț, cătunul din Banat mai aproape de nori, unde se ajunge cu scara
Patru scări din lemn, cu o lungime totală de aproape 100 de metri, reprezintă legătura cea mai scurtă dintre mai multe cătune izolate din Banat cu civilizația. Aici, oamenii nu duc grija banilor și au...
Serviciul de email marketing furnizat de