x close

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult"

0
Autor: Paul Bardasu 12 Feb 2017 - 11:14
Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult" MIHAI STETCU
Vezi galeria foto


Cei mai simpatici chefi din ţară şi aventurile lor culinare revin de săptămâna viitoare pe micul ecran. Al treilea sezon al show-ului "Chefi la cuţite", cel mai de succes show al Antenei 1, debutează luni, 13 februarie, de la ora 20.30. L-am provocat pe Cătălin Scărlătescu să ne spună când crede că va câştiga şi el emisiunea-concurs, dar şi cum reuşesc cu toţii să-i ţină pe fani "lipiţi" de televizor.

 

Jurnalul Naţional: Primele două sezoane au fost câştigate de Chef Dumitrescu şi de Chef Bontea. A venit şi rândul tău? Ce atuuri ai şi cum o să-i învingi?

Cătălin Scărlătescu: Le pun ceva în cafea. Glumesc! Atuul meu e că mi-am ales concurenții mai bine decât ei și că voi avea cel puțin patru semifinaliști, la cum văd eu lucrurile în momentul ăsta.

În sezonul trecut aţi obţinut audienţe enorme. Care este "reţeta" unei emisiuni de succes?

Păi, ai trei bucătari simpatici și îi pui la TV și gata, s-a rezolvat! Glumesc, desigur. Nu sunt specialist în TV, dar cred ca e vorba de colaborarea dintre noi trei și restul echipei, cred că această relație, faptul că suntem împreună de atâta vreme, chimia dintre noi duce la aceste rezultate. E vorba de echipă.

Este românul priceput în bucătărie? Ce face bine şi ce face rău?

Ca să nu stricăm regula, românul e bun la toate, nu doar în bucătărie. Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult. Mâncarea la noi e destul de bună, dar e consumată în cantități mult prea mari.

De când eşti la televizor, ce crezi că au învăţat telespectatorii de la tine?

Au învățat să nu mai pună bucătarul pe ultimul loc, să se adreseze cu apelativul „chef”, să înțeleagă că bucătarul e un fel de medic: dacă ai un bucătar foarte bun pentru o perioadă lungă de timp și el știe cum să te hrănească, nu treci pe la doctor.

 

Renunţaţi la deschiderea unui restaurant!

Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să-şi deschidă un restaurant? Dar pentru cineva care vrea să devină Chef?

Pentru cine vrea să-și deschidă restaurant, sfatul meu e să nu o facă. E o bătaie de cap foarte mare. E valabil oriunde în lume, industria hospitalității e o chestie foarte fină și interpretabilă. Pentru cine vrea să ajungă chef, sfatul meu este să muncească mult, să-și dorească din tot sufletul să facă meseria asta și să se apuce de tânăr. Dacă face asta și nu urmărește în primă fază doar partea financiară, o să ajungă un chef de succes. Dacă va avea și un manager bun, va face și bani.

Care este secretul unei mâncări de nota 10? Cât contează aspectul, cât contează gustul?

Toate contează. Nu merge una fără alta. E important ca mâncarea să și arate bine, pentru că prima oară o vezi, apoi o guști.

E adevărat că gustul mâncării iese în funcţie de starea bucătarului?

Nu. Este foarte puțin probabil ca mâncarea să iasă altfel dacă bucătarul e supărat. Importante sunt ingredientele, calitatea lor, ordinea lor și timingul.

 

De ce are succes la fete: e băiat tânăr, frumos și liber

Ai cea mai mare trecere în rândul participantelor la Chefi la cuţite, unele venind la preselecţii special pentru tine. Care este secretul? Se mai oftică colegii tăi de platou?

Nu există niciun secret, eu sunt un băiat tânăr, frumos și liber. Ei sunt „urâți” și ocupați. Se mai supără, dar n-am ce să le fac. 

Eşti printre cei mai cunoscuţi burlaci din ţară. Când intri în "rândul lumii"?

Nu e după mine.

De la cine ai învăţat meserie?

De la toţi oamenii buni cu care am lucrat.

Când va obţine un restaurant din România o stea Michelin? De ce nu avem încă?

Să mai treacă vreo 20 de ani. Hai, bine, să nu fiu atât de rău, să zicem doar că în următorii 12 ani nu o să avem. Pentru că nu ne dorim. Faptul că ies câțiva prin media și spun că vor face, nu ajută cu nimic. Important nu e să vorbești, ci să faci.

E invidie printre Chefii din România?

Da, este.

Citeşte mai multe despre:   chef catalin scarlatescu,   Chefi la cuțite

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Vrei să ai propria unitate militară? Te costă 7.000 €

Vrei să ai propria unitate militară? Te costă 7.000 €
Galerie Foto Câteva zeci de imobile, aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, au fost trecute, cu câteva zile înainte ca premierul Mihai Tudose...

Dragonul Transilvaniei explică eroarea imaginii vampirizate a Transilvaniei

Dragonul Transilvaniei explică eroarea imaginii vampirizate a Transilvaniei
Galerie Foto Manfred are 56 de ani și iubește Grădina Carpaților... așa sunau spoturile publicitare pentru brandul de țară, dar personajul era fictiv. Manfred Michael Seiler, în schimb, chiar are 56 de ani și promoveaz

Povestea incredibilă a unui bărbat care a stat ascuns sub pământ 22 de ani de frica Securității

Povestea incredibilă a unui bărbat care a stat ascuns sub pământ 22 de ani de frica Securității
Uluitoarea istorie a lui mos Ilie Alecsoaie, care a stat 22 de ani sub pamant, ascuns intr-o groapa, de teama Securitatii. Mos Ilie Alecsoaie, din comuna Roma-Botosani, nu-si poate socoti in cantarul vietii toti cei 75...

Reumatismele ne au pe listă pe toţi

Interviu cu medic primar reumatolog doctor Florin Rădulescu. Reumatismele de uzură în articulaţii, artrozele, sunt foarte dese, reumatismele inflamatorii sunt mai rare. În artroze implantarea unei...

Ţepele de 1 miliard euro de la ANRP, luate la puricat

Ţepele de 1 miliard euro de la ANRP, luate la puricat
O firmă din București va verifica, până la finalul acestui an, peste 2.000 de rapoarte de evaluare care au stat, în perioada 2009-2011, la baza deciziilor emise de căte Comisia Centrală pentru...

Românul care ar putea transforma gunoiul în aur negru

Românul care ar putea transforma gunoiul în aur negru
Țara noastră munţi de gunoaie poartă, noi cerşim din poartă-n poartă. Un român şi-a investit toată averea pentru a pune la punct o tehnică revoluţionară prin care deşeurile din tomberoanele noastre...

Ce salarii încasează și ce proprietăți au șefii polițistului pedofil de la Brigada Rutieră

Ce salarii încasează și ce proprietăți au șefii polițistului pedofil de la Brigada Rutieră
Galerie Foto Dosarele care îl vizează pe agentul Eugen Stan, pedofilul de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, au aruncat în aer Ministerul de Interne. Șeful IGPR, Bogdan Despescu, i-a înaintat, la...

Centenarul Marii Uniri - Povestea fabuloasă a bunicii României Mari

Centenarul Marii Uniri - Povestea fabuloasă a bunicii României Mari
Galerie Foto Pia Bratianu, personalitate fabuloasa, pe nedrept uitata astazi, s-a aflat timp de peste 50 de ani, cu discretie, in miezul celor mai importante evenimente din istoria Romaniei, de la Unirea Principatelor pana dupa...

SRI cumpără detectoare cu raxe X de la apropiați ai generalului „Timpanul”

SRI cumpără detectoare cu raxe X de la apropiați ai generalului „Timpanul”
Galerie Foto Serviciul Român de Informații, printr-o unitate militară din zona Băneasa, a achiziționat, în ultimele zile ale anului trecut, aparatură de detecție cu raze X, pentru controlul bagajelor și coletelor...

România, înecată în gropi de gunoi clandestine

România, înecată în gropi de gunoi clandestine
Galerie Foto Conform ultimelor estimări, în ultimul an, cantitatea de deşeuri aruncate ilegal s-a dublat. Avem gunoaie peste tot: în munţi, pe plaje, în râuri şi lacuri, în parcuri și în...

Petronela Rotar: Am fost nevoită să fiu puternică!

Petronela Rotar: Am fost nevoită să fiu puternică!
Petronela Rotar şi-a surprins fanii din nou cu romanul „Orbi” care s-a vândut în cifre record. Petronela a scris în trecut poezie şi proză scurtă, iar în 2017 primul său roman a...

Activitate de fost polițist: de la operațiuni suspecte cu droguri, la afaceri cu un lider PDL

Activitate de fost polițist: de la operațiuni suspecte cu droguri, la afaceri cu un lider PDL
Părinții unuia dintre cei mai controversați ofițeri de poliție, Petru Daniel Pitcovici, implicat în operațiuni suspecte cu narcotice de mare risc, traficate din America de Sud în Europa, dar și...

Ceramica de Horezu, distrusă de munţi de gunoaie

Ceramica de Horezu, distrusă de munţi de gunoaie
Zona turistică Horezu, vestită în toată lumea pentru ceramica de aici, a devenit de nevizitat din pricina unui munte de deşeuri care s-a înălţat în ultimii ani. Pânza freatică este...

De ce se introduc seminţe radioactive în prostată

De ce se introduc seminţe radioactive în prostată
Despre prostată circulă tot felul de păreri. Normal, este un blestem pentru bărbaţi. După 50 de ani, încep neplăcerile generate de prostată, iar la 80 de ani circa 85% dintre bărbaţi au afecţiuni la...

Operațiunea “Strict Secret” de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor UE

Operațiunea “Strict Secret” de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor UE
Lista cu informațiile secrete de stat, pe niveluri de securitate, elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a fost modificată, la sfârșitul anului trecut,...
Serviciul de email marketing furnizat de