x close

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult"

0
Autor: Paul Bardasu 12 Feb 2017 - 11:14
Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult" MIHAI STETCU
Vezi galeria foto


Cei mai simpatici chefi din ţară şi aventurile lor culinare revin de săptămâna viitoare pe micul ecran. Al treilea sezon al show-ului "Chefi la cuţite", cel mai de succes show al Antenei 1, debutează luni, 13 februarie, de la ora 20.30. L-am provocat pe Cătălin Scărlătescu să ne spună când crede că va câştiga şi el emisiunea-concurs, dar şi cum reuşesc cu toţii să-i ţină pe fani "lipiţi" de televizor.

 

Jurnalul Naţional: Primele două sezoane au fost câştigate de Chef Dumitrescu şi de Chef Bontea. A venit şi rândul tău? Ce atuuri ai şi cum o să-i învingi?

Cătălin Scărlătescu: Le pun ceva în cafea. Glumesc! Atuul meu e că mi-am ales concurenții mai bine decât ei și că voi avea cel puțin patru semifinaliști, la cum văd eu lucrurile în momentul ăsta.

În sezonul trecut aţi obţinut audienţe enorme. Care este "reţeta" unei emisiuni de succes?

Păi, ai trei bucătari simpatici și îi pui la TV și gata, s-a rezolvat! Glumesc, desigur. Nu sunt specialist în TV, dar cred ca e vorba de colaborarea dintre noi trei și restul echipei, cred că această relație, faptul că suntem împreună de atâta vreme, chimia dintre noi duce la aceste rezultate. E vorba de echipă.

Este românul priceput în bucătărie? Ce face bine şi ce face rău?

Ca să nu stricăm regula, românul e bun la toate, nu doar în bucătărie. Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult. Mâncarea la noi e destul de bună, dar e consumată în cantități mult prea mari.

De când eşti la televizor, ce crezi că au învăţat telespectatorii de la tine?

Au învățat să nu mai pună bucătarul pe ultimul loc, să se adreseze cu apelativul „chef”, să înțeleagă că bucătarul e un fel de medic: dacă ai un bucătar foarte bun pentru o perioadă lungă de timp și el știe cum să te hrănească, nu treci pe la doctor.

 

Renunţaţi la deschiderea unui restaurant!

Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să-şi deschidă un restaurant? Dar pentru cineva care vrea să devină Chef?

Pentru cine vrea să-și deschidă restaurant, sfatul meu e să nu o facă. E o bătaie de cap foarte mare. E valabil oriunde în lume, industria hospitalității e o chestie foarte fină și interpretabilă. Pentru cine vrea să ajungă chef, sfatul meu este să muncească mult, să-și dorească din tot sufletul să facă meseria asta și să se apuce de tânăr. Dacă face asta și nu urmărește în primă fază doar partea financiară, o să ajungă un chef de succes. Dacă va avea și un manager bun, va face și bani.

Care este secretul unei mâncări de nota 10? Cât contează aspectul, cât contează gustul?

Toate contează. Nu merge una fără alta. E important ca mâncarea să și arate bine, pentru că prima oară o vezi, apoi o guști.

E adevărat că gustul mâncării iese în funcţie de starea bucătarului?

Nu. Este foarte puțin probabil ca mâncarea să iasă altfel dacă bucătarul e supărat. Importante sunt ingredientele, calitatea lor, ordinea lor și timingul.

 

De ce are succes la fete: e băiat tânăr, frumos și liber

Ai cea mai mare trecere în rândul participantelor la Chefi la cuţite, unele venind la preselecţii special pentru tine. Care este secretul? Se mai oftică colegii tăi de platou?

Nu există niciun secret, eu sunt un băiat tânăr, frumos și liber. Ei sunt „urâți” și ocupați. Se mai supără, dar n-am ce să le fac. 

Eşti printre cei mai cunoscuţi burlaci din ţară. Când intri în "rândul lumii"?

Nu e după mine.

De la cine ai învăţat meserie?

De la toţi oamenii buni cu care am lucrat.

Când va obţine un restaurant din România o stea Michelin? De ce nu avem încă?

Să mai treacă vreo 20 de ani. Hai, bine, să nu fiu atât de rău, să zicem doar că în următorii 12 ani nu o să avem. Pentru că nu ne dorim. Faptul că ies câțiva prin media și spun că vor face, nu ajută cu nimic. Important nu e să vorbești, ci să faci.

E invidie printre Chefii din România?

Da, este.

Citeşte mai multe despre:   chef catalin scarlatescu,   Chefi la cuțite

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Picioare crăcănate și în X, etape normale în dezvoltarea copiilor

Picioare crăcănate și în X, etape normale în dezvoltarea copiilor
Părinţii, mereu grijulii cu micuţii lor, sunt foarte preocupaţi şi de primul cuvânt rostit, dar în egală măsură şi de întâii paşi. Adesea se sperie de fiecare amănunt la picioarele...

Complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățînă, eliberat pe șest

Complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățînă, eliberat pe șest
Condamnat, la mijlocul anului trecut, alături de Mircea Băsescu, în dosarul în care fratele fostului președinte a fost găsit vinovat că a luat bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a...

Cum vrea LUDOVIC ORBAN „să frăgezească” majoritatea PSD-ALDE

Cum vrea LUDOVIC ORBAN „să frăgezească” majoritatea PSD-ALDE
Abia instalat în fruntea PNL, Ludovic Orban a dezvăluit pentru Jurnalul Naţional principalul obiectiv al partidului pentru sesiunea de toamnă: să „frăgezească” majoritatea PSD-ALDE prin racolări...

Amănunte incendiare cu privire la istoricul moșiei lui Băsescu. Rețeaua mamă-fiică-soacră din Afacerea Nana 

Amănunte incendiare cu privire la istoricul moșiei lui Băsescu. Rețeaua mamă-fiică-soacră din Afacerea Nana 
Galerie Foto Afacerea terenurilor agricole din localitatea Nana, județul Călărași, care au intrat, în 2013, în posesia fiicei fostului președinte Traian Băsescu, a fost construită, în mod infracțional, timp...

Telenovela „Elodia” – episoade noi în 2017

Telenovela „Elodia” – episoade noi în 2017
Galerie Foto Deși condamnat, în 2014, la 16 ani și opt luni de pușcărie pentru ucide­rea soției sale Elodia Ghinescu, fostul polițist Cristian Cioacă, devenit, în timpul anchetei, rival al prim-adjunctului...

Șeful ANSVSA: România poate fi considerată o insulă de siguranţă epidemiologică în partea aceasta a Europei

Șeful ANSVSA: România poate fi considerată o insulă de siguranţă epidemiologică în partea aceasta a Europei
România nu se confruntă la ora actuală cu niciun focar de pestă porcină africană, deşi este înconjurată de această boală care evoluează în opt state, fiind "strânsă ca...

Legăturile logodnicului Elenei Udrea cu garda veche din procuratura lui Iliescu

Legăturile logodnicului Elenei Udrea cu garda veche din procuratura lui Iliescu
Galerie Foto Conceptul referitor la faptul că „lumea este mică” pare a fi confirmat cu subiect și predicat de către Elena Udrea. Protejata lui Traian Băsescu a făcut, zilele trecute, anunțul potrivit căruia s-a...

Adrian Diţă, ANCOM: România va fi prima ţară cu tehnologie 5G. Tarifele de roaming vor scădea în următorii patru ani

Adrian Diţă, ANCOM: România va fi prima ţară cu tehnologie 5G. Tarifele de roaming vor scădea în următorii patru ani
Adrian Diţă, cel care va conduce Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în următorii şase ani, doreşte o schimbare majoră de abordare a instituţiei, prin...

Dr. Irina Strâmbu: Abandonarea fumatului este binevenită în orice fază a unei boli de plămâni

Dr. Irina Strâmbu: Abandonarea fumatului este binevenită în orice fază a unei boli de plămâni
Umblă diverse legende prin populaţie legate de bolile de plămâni. Multe dintre ele sunt eronate, oamenii au auzit prin telefonul fără fir aceste zvonuri deformate privitoare la unele terapii. Vom...

CCR distruge ultima speranță a procurorului Eva

CCR distruge ultima speranță a procurorului Eva
Galerie Foto Curtea Constituțională a emis o motivare devastatoare, prin care a respins excepția de neconstituționalitate invocată de fostul procuror ieșean Emilian Eva, acuzat de comerț ilegal cu tablouri și opere de artă. ...

Samsarul căruia procurorul Țuluș i-a cesionat drepturile salariale a executat silit Ministerul Justiție

Samsarul căruia procurorul Țuluș i-a cesionat drepturile salariale a executat silit Ministerul Justiție
Galerie Foto În scandalul fără precedent declanșat la vârful Direcției Naționale Anticorupție, războiul se poartă cu toate armele pe masă. Unul dintre procurorii care au îndrăznit să-i facă Laurei...

Campanie JURNALUL NAŢIONAL: Țara unde inginerii nu știu ce e milimetrul

Campanie JURNALUL NAŢIONAL: Țara unde inginerii nu știu ce e milimetrul
Lipsa școlilor profesionale distruge economia românească în toate sectoarele, de la alimentație publică și turism, până la industria constructoare de mașini sau cea extractivă. Am vorbit cu...

Cum s-a remarcat premierul Tudose la cursurile de la SRI

Cum s-a remarcat premierul Tudose la cursurile de la SRI
Noul premier Mihai Tudose şi premierul demis Sorin Grindeanu au trecut amândoi pe la Colegiul Superior de Securitate Naţională, arondat SRI. Au făcut specializarea în ani diferiţi dar au avut acelaşi...

Justiție paranormală: o fantomă a dat în judecată Finanțele Publice

Justiție paranormală: o fantomă a dat în judecată Finanțele Publice
Dispărut de mai bine de cinci ani în condiții suspecte, fostul șef de cabinet al ex-președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Codruț Alexandru Marta, a acționat, anul trecut, în...

Campanie JURNALUL NAŢIONAL: Școli profesionale ca pe vremea lui Creangă

Campanie JURNALUL NAŢIONAL: Școli profesionale ca pe vremea lui Creangă
Galerie Foto Să treci pragul unei şcoli profesionale româneşti e o experienţă la fel de tristă ca vizita la un cimitir. Proporţiile dezastrului din învăţământul românesc se văd în pereţii,...
Serviciul de email marketing furnizat de