x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Singurii români de pe Titanic. Cornel şi Alina Tăbăcaru au rezervat cea mai luxoasă cabină

Singurii români de pe Titanic. Cornel şi Alina Tăbăcaru au rezervat cea mai luxoasă cabină

08 Apr 2012   •   13:29
Singurii români de pe Titanic. Cornel şi Alina Tăbăcaru au rezervat cea mai luxoasă cabină

Doi romani vor reface traseul celebrului Titanic de la a carui scufundare se implinesc pe 14 aprilie 100 de ani. Cornel si Alina Elena Tabacaru s-au imbarcat ieri dimineata in portul Southampton pe vasul "Balmoral' si au pornit intr-o croaziera "in memoriam' alaturi de rude ale supravietuitorilor si ale celor decedati in naufragiul de acum 100 de ani din Atlanticul de Nord. Cornel si Alina Elena Tabacaru sunt singurii romani din cei 3500 de pasageri, participanti la "Titanic Memorial Cruises'. Ei sunt si singurii care vor calatori intr-unul din cele doua apartamente VVIP ale navei, de 74 de metri patrati, cu terasa, pentru care au platit 26.000 de lire sterline, fata de 870 cat costa acum 100 de ani. Ca si in 1912, cei doi romani vor avea la dispozitie un valet care le va sta la dispozitie 24 de ore din 24, la o simpla apasare din buton. Pe vas exista cabine de clasa III, II, I, lux, VIP si doua apartamente VVIP. Printre conditiile pe care cei doi romani trebuia sa le indeplineasca pentru a se putea imbarca in aceasta croaziera a fost si tinuta. Astfel, Cornel Tabacaru a trebuit sa-si puna obligatoriu in bagaje doua costume de culoare inchisa cu cravata in ton, un costum deschis (fara cravata), un sacou si pantalon in ton fara cravata, un smoching cu cravata/papion, iar Alina Cojocaru doua rochii de seara, un deux pieces negru, o rochie de zi si o rochie "de bal".

Croaziera organizata de compania Milles Morgan Travel (una din cele mai mari din lume) are ca punct de plecare, ca si in 1912, portul Southampton (Marea Britanie). Vasul Balmoral ajunge azi la Cobh (Irlanda), iar de acolo va naviga pana sambata, 14 aprilie, in locul in care Titanicul s-a scufundat dupa ce s-a lovit de un ghetar. Aici va sta doua zile, timp in care vor fi evocate persoanele disparute si va fi organizat un serviciu in memoria lor. Pe 16 aprilie, vasul va ajunge la Halifax (Canada), locul unde au fost dusi la spital supravietuitorii naufragiului din 1912. De aici, vasul va pleca pe 18 aprilie si va naviga pana pe 19 aprilie cand va ajunge la Newyork, acolo unde trebuia sa ajunga in 1912 pasagerii de pe Titanic. La Newyork se va face o primire oficila, de sute de persoane, mai ales rude, de a treia generatie, a celor aflati pe Titanic acum 100 de ani.

Cum era de asteptat, evenimentul a atras interesul presei. BBC are o echipa, iar foarte multe publicatii, inclusiv Time, au corespondenti pe vas. Jurnalul National va va tine la curent cu informatii si fotografii transmise de Cornel Tabacaru, pe tot parcursul croazierei.

×