x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Compania Nike, pe cale să-și strice reputația. Noile tricouri din NBA au mari probleme

Compania Nike, pe cale să-și strice reputația. Noile tricouri din NBA au mari probleme

07 Noi 2017   •   18:22
Compania Nike, pe cale să-și strice reputația. Noile tricouri din NBA au mari probleme

Lansate cu surle şi trâmbiţe în acest sezon în Liga profesionistă nord-americană de baschet NBA, noile tricouri Nike se rup din ce în ce mai des în timpul meciurilor, un defect pe care firma de echipament sportiv s-a angajat să-l rezolve. 

De mai bine de o lună, imaginile cu tricourile ce se rup în timpul meciurilor s-au înmulţit. Această nouă ţinută echipează toate francizele din NBA în urma unui contract global de opt ani semnat în acest sezon. 

Aaron Brooks, conducătorul de joc al echipei Minnesota Timberwolves, care încerca să-l împiedice pe jucătorul lui Los Angeles Lakers, Tyler Ennis, să plece pe contraatac, a rămas în mână cu o parte din tricoul acestuia. 

Fundaşul echipei Indiana Pacers, Lance Stephenson, care l-a tras de tricou pe jucătorul Philadelphiei Sixers, Ben Simmons, pentru a-l împiedica să tragă la coş, i-a rupt acestuia tricoul pe toată lungimea sa. 

Acelaşi lucru a păţit şi tricoul lui LeBron James, jucătorul lui Cleveland Cavaliers, după o luptă pentru minge cu doi fundaşi de la Boston Celtics. 

Firma Nike s-a declarat foarte preocupată de această situaţie şi afirmă că ''va găsi rapid o soluţie (...) pentru întărirea cusăturilor'' tricourilor. 

Aceste tricouri, ale căror replici oficiale sunt vândute cu 200 de dolari, încorporează o nouă tehnologie care permite fanilor, prin intermediul unei etichete cusute în partea inferioară a tricoului şi al unei aplicaţii smartphone, să acceseze conţinuturi exclusive legate de jucătorii lor preferaţi. 

Ele sunt de asemenea prezentate de Nike ca fiind mai uşoare, concepute pentru a facilita mişcarea şi dotate cu calităţi superioare de absorbţie a transpiraţiei. 

Contractul dintre NBA şi Nike este estimat de presa americană de specialitate la un miliard de dolari. AGERPRES 

×