x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Hagi, condamnat să-i plătească daune morale arbitrului Erol Ersoy

Hagi, condamnat să-i plătească daune morale arbitrului Erol Ersoy

01 Feb 2011   •   14:34
Hagi, condamnat să-i plătească daune morale arbitrului Erol Ersoy

Gică Hagi a fost condamnat la plata unor daune morale de 15.000 de lire turceşti (6.800 de euro), după finalizarea procesului intentat în 2001 împotriva sa de către arbitrul Erol Ersoy, informează cotidianul Hurriyet.

Hagi a fost acuzat de Ersoy că l-a scuipat la un meci din campionatul Turciei, în perioada în care era fotbalist la Galatasaray. Tehnicianul a negat acuzaţiile, dar procesul s-a finalizat, luni, la un tribunal din Izmir, iar el a fost condamnat la plata unor daune morale de 15.000 de lire turceşti, sumă căreia i se adaugă dobânzile aferente calculabile din 2001. Hagi are drept de apel în termen de 15 zile de la anunţarea deciziei.

Potrivit presei turce din 2001, Gică Hagi l-a scuipat, l-a insultat şi l-a lovit pe arbitrul Erol Ersoy, după ce a primit un cartonaş roşu în timpul partidei disputate, pe teren propriu, cu Genclerbirligi, în etapa a 24-a a campionatului Turciei, ediţia 2000/2001.

Meciul respectiv s-a încheiat cu scorul de 2-1pentru Galatasaray. În minutul 32, Hasan, coechipierul lui Hagi, a înscris un gol care a fost anulat de arbitrul turc. Decizia a provocat nemulţumirea lui Hagi, care l-a tras pe Erol Ersoy de tricou. În momentul în care Ersoy i-a arătat lui Hagi cartonaşul roşu, furia românului a ajuns la apogeu. "Tu eşti de vină", a strigat Hagi la arbitrul turc, după care l-a călcat pe picior şi l-a scuipat. Hagi a fost scos cu greu de pe teren de către coechipieri.

×