x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CFR Cluj rămâne sancţionată cu 6 puncte! A pierdut litigiul cu FRF la TAS

CFR Cluj rămâne sancţionată cu 6 puncte! A pierdut litigiul cu FRF la TAS

02 Feb 2016   •   23:00
 CFR Cluj rămâne sancţionată cu 6 puncte! A pierdut litigiul cu FRF la TAS
Sursa foto: uefa.com

Clubul de fotbal CFR Cluj a pierdut litigiul cu Federaţia Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, instanţa menţinând astfel sancţiunea cu deducere a şase puncte dictată de instanţele sportive naţionale pentru încălcarea criteriului financiar, anunţă site-ul oficial al FRF.

"Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a oferit astăzi, 2 februarie 2016, soluţia definitivă în dosarul 2015/A/4097. Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF a fost respins. Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF este menţinută", se arată pe site-ul FRF.
 
La data de 22 mai 2015, comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a soluţionat cererea de apel formulată de gruparea CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor. Instanţa de fond a decis atunci sancţionarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair-play financiar, ediţia 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016.

Ulterior, CFR Cluj a atacat decizia de depunctare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultima instanţă pe linie sportivă. În litigiul de la TAS, Federaţia Română de Fotbal a fost reprezentată de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, şi de avocatul Paul Ciucur.

După decizia definitivă a TAS, CFR Cluj ocupă poziţia a zecea în clasamentul Ligii I, cu 24 de puncte, şi nu mai are şanse să obţină calificarea în play-off.

''Fără a comenta soluţia pronunţată, considerăm că este o decizie injustă, întrucât prin aceasta este înfrânt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obţinute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund'', a afirmat preşedintele clubului CFR Cluj, Iulia Mureşan, citat de site-ul grupării din Gruia.

Tot pentru încălcarea criteriului financiar din regulamentul de licenţiere a fost sancţionată cu deducerea a şase puncte şi gruparea Petrolul Ploieşti. Iniţial, gruparea prahoveană a dorit să atace decizia la TAS, dar a renunţat.

CFR a mai fost implicată într-un litigiu cu FRF în urma căruia s-a adresat Tribunalului sportiv de la Lausanne, în sezonul trecut.

Pe 22 mai 2015, CFR Cluj câştiga apelul făcut la TAS şi îşi recupera cele 24 de puncte cu care fusese penalizată de Comisia de Disciplină a FRF, în data de 4 februarie 2015, din cauza neachitării datoriilor către mai mulţi jucători. Formaţia ardeleană a fost sancţionată cu câte patru puncte, în urma neexecutării hotărârilor luate de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (NSL), pentru datorii în cazul foştilor săi jucători Ionel Stana, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei (în două speţe), Claudiu Voiculeţ şi Ioan Hora.

×