x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anunţul făcut de cel mai bun MARCATOR din istoria Cupei Mondiale de Fotbal. O nouă lovitură pentru Mannschaft

Anunţul făcut de cel mai bun MARCATOR din istoria Cupei Mondiale de Fotbal. O nouă lovitură pentru Mannschaft

11 Aug 2014   •   16:08
 Anunţul făcut de cel mai bun MARCATOR din istoria Cupei Mondiale de Fotbal. O nouă lovitură pentru Mannschaft

Atacantul german Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale de fotbal, şi-a anunţat azi retragerea internaţională, la mai puţin de o lună după cucerirea titlului mondial cu selecţionata ţării sale.

În vârstă de 36 ani, Klose a marcat 16 goluri la cele patru ediţii ale Cupei Mondiale la care a participat în cursul carierei cu reprezentativa Germaniei. El a înscris ultimele sale două goluri în tricoul Nationalmannschaft la turneul final din Brazilia, unde a reuşit să-l depăşească în ierarhia all-time a golgheterilor CM pe brazilianul Ronaldo, autorul a 15 goluri.

Miroslav Klose a înscris în total 71 de goluri în 137 de selecţii, graţie cărora a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Germaniei, doborând recordul vechi de 40 de ani al legendarului Gerd Muller (68 goluri).

Fost jucător al echipelor germane FC Kaiserslautern, Werder Bremen şi Bayern Munchen, Klose evoluează în prezent la formaţia italiană Lazio Roma.

'Mi-am îndeplinit un vis din copilărie prin cucerirea titlului de campion mondial în Brazilia. Sunt fericit şi mândru că am contribui la acest mare succes al fotbalului german. Nu putea fi un moment mai bun pentru mine pentru a încheia capitolul echipa naţională', a precizat Miroslav Klose într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia germană de fotbal. 

Pe 18 iulie, căpitanul Naţionalei Germaniei, Philipp Lahm, şi-a anunţat retragerea din Mannschaft. (Agerpres)

[foto Wikipedia]

 



×