x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Trei ziarişti au fost agresaţi şi jefuiţi lângă cantonamentul Portugaliei

Trei ziarişti au fost agresaţi şi jefuiţi lângă cantonamentul Portugaliei

09 Iun 2010   •   00:00
Trei ziarişti au fost agresaţi şi jefuiţi lângă cantonamentul Portugaliei
Sursa foto: /Reuters

Cu doar două zile înainte de debutul Campionatului Mondial, un alt incident vine să pună într-o lumină proastă securitatea pe durata turneului final. Trei ziarişti, doi portughezi şi un spaniol, au fost jefuiţi şi ameninţaţi cu arma de un grup de necunoscuţi în camerele lor de hotel din Magaliesburg, o localitate aflată la 120 km de Johannesburg, unde ţi-a stabilit cantonamentul naţionala Portugaliei.

În jurul orei 4:00 dimineaţa, atacatorii au pătruns cu forţa în camerele celor trei jurnalişti. Jorge Simoes, fotoreporterul cotidianului lusitan O Jogo a fost trezit de un zgomot, însă imediat a fost redus la tăcere de atacatori care i-au pus un căluş în gură şi, sub ameninţarea pistolului, i-au furat toate lucrurile. Ceilalţi doi ziarişti au fost jefuiţi în timp ce dormeau, Miguel Serrano, trimisul Marca, fiind uşurat de paşaport, 3.000 de euro, telefoane mobile, laptopuri, valize şi haine. "Mi-au lăsat doar hainele murdare şi acreditarea", a declarat Serrano.

Spaniolul a spus că hotelul cu pricina, denumit Nutbush Boma Lodge, este situat în "sălbăticie", cea mai apropiată localitate fiind la 15 kilometri distanţă: "Hotelul are mari probleme cu securitatea, fiind păzit de un singur om. Anunţasem deja federaţia portugheză că securitatea lasă de dorit, însă credeam că nu se va întâmpla nimic".

Poliţia sud-africană a iniţiat o anchetă, 40 de poliţişti prezentându-se la hotel în căutarea atacatorilor.

×
Subiecte în articol: sport