x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un fost campion mondial, favorit la postul de selecţioner al Braziliei

Un fost campion mondial, favorit la postul de selecţioner al Braziliei

19 Iul 2014   •   16:09
 Un fost campion mondial, favorit la postul de selecţioner al Braziliei

Căpitan mondial ca fotbalist cu Selecao, pe care a şi antrenat-o timp de patru ani, Dunga este favorit pe lista scurtă a candidaţilor la funcţia de selecţioner al echipei Braziliei, au declarat vineri două surse pentru Reuters.

Dunga, în vârstă de 50 de ani, pe numele său adevărat Carlos Bledorn Verri, a antrenat între 2006 şi 2010 echipa Braziliei, cu care a câştigat în 2007 Copa America, iar în 2009 Cupa Confederaţiilor. El a fost demis de Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) după înfrângerea cu Olanda în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2010. 

O sursă, ce nu şi-a dezvăluit numele, a indicat că Dunga este în relaţii bune cu fostul portar Gilmar Rinaldi, numit joi manager general al echipelor naţionale ale Braziliei. Ambii jucători au făcut parte din lotul care a câştigat CM 1994.

Potrivit celei de a doua surse, CBF şi Dunga au început negocierile în această săptămână. 
Presa se aşteaptă ca federaţia să anunţe marţi noul selecţioner, numit după ce Luiz Felipe Scolari a demisionat după rezultatele nesatisfăcătoare de la Mondialul 2014, găzduit chiar de Brazilia. Selecao a fost umilită de Germania în semifinale (1-7), apoi a pierdut şi finala mică, în faţa Olandei (0-3).

Scolari a adus Braziliei ultimul titlu mondial, în 2002.

Sursele citate de Reuters au respins speculaţiile că şanse mari la postul de selecţioner ar avea Muricy Ramalho, acum pe banca lui Sao Paulo, şi Tite, care a câştigat cu Corinthians Mondialul cluburilor în 2012.

Dunga a pregătit-o ultima oară pe Internacional, echipă al cărei jucător a fost, el fiind demis în octombrie după o serie de patru eşecuri în campionat, ce au lăsat formaţia la mijlocul clasamentului. În Europa, el a evoluat la Pisa, Fiorentina, Pescara şi Stuttgart.

Ca selecţioner al Braziliei, bilanţul său este de 42 de victorii, 12 egaluri şi 6 înfrângeri. (Agerpres)



×