x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Box: Manny Pacquiao a câştigat titlul mondial WBO la welter după revenirea sa în ring

Box: Manny Pacquiao a câştigat titlul mondial WBO la welter după revenirea sa în ring

06 Noi 2016   •   11:20
Box: Manny Pacquiao a câştigat titlul mondial WBO la welter după revenirea sa în ring
Sursa foto: Foto: @mannypacquiao

Boxerul filipinez Manny Pacquiao a arătat un box sclipitor la revenirea sa în ring după o scurtă retragere şi a obţinut o victorie clară la puncte împotriva americanului Jessie Vargas în meciul de la Las Vegas, care i-a adus şi titlul mondial WBO la categoria welter, informează agenţiile de presă. 

La 37 ani, Pacquiao a demonstrat că rămâne unul dintre cei mai mari boxeri ai lumii şi l-a dominat autoritar pe Vargas, cu zece ani mai tânăr. Arbitrii i-au acordat în unanimitate victoria senatorului filipinez (118-109, 118-109, 114-113), care şi-a trecut în palmares a 59-a sa victorie faţă de 6 înfrângeri şi 2 egaluri. ''Pac-Man'' a câştigat al 17-lea său meci pentru un titlu mondial şi a obţinut pentru a 3-a oară în cariera sa titlul WBO la welter. 

Vargas, care deţinea centura WBO din martie curent, a încasat a 2-a sa înfrângere faţă de 27 victorii. 

Pacquiao, campion mondial la 8 categorii diferite, a disputat ultimul său meci în aprilie, când l-a învins pe americanul Timothy Bradley, şi s-a retras apoi din ring pentru a candida la alegerile pentru senatul din ţara sa. După ce a fost ales senator, Pacquiao nu a rezistat tentaţiei unui meci pentru un titlul mondial şi a revenit în ring după o pauză de 7 luni. 

''Mă simt fericit. Simt că aş fi putut să fac mai mult, dar obiectivul meu nu a fost să-l fac KO în fiecare repriză. Le mulţumesc fanilor mei, mulţumesc poporului din Filipine'', a declarat Pacquiao, care l-a trimis la podea în repriza secundă pe Vargas. 

Printre spectatori la meci s-a aflat şi americanul Floyd Mayweather, campionul american neînvins care este în prezent retras. 

În ce priveşte o posibilă revanşă cu Mayweather după meciul secolului din mai 2015, Pacquiao nu a dat un răspuns tranşant: ''Ce urmează? Mă voi întoarce în Filipine să lucrez la Senat. Acum nu ştiu cine va fi următorul adversar. Cu cine vrea promotorul să lupt, voi lupta''. 

Într-un alt meci al galei de la Las Vegas, mexicanul Oscar Valdez şi-a apărat titlul mondial WBO la categoria pană, după ce l-a învins pe japonezul Hiroshige Osawa prin KO în repriza a 7-a. Valdez rămâne neînvins după 21 de meciuri. 

×