x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sportivii român au obținut 9 medalii de aur, 6 de argint și 2 de bronz în prima zi a Balcaniadei de la Pitești

Sportivii român au obținut 9 medalii de aur, 6 de argint și 2 de bronz în prima zi a Balcaniadei de la Pitești

26 Iul 2014   •   21:45
Sportivii român au obținut 9 medalii de aur, 6 de argint și 2 de bronz în prima zi a Balcaniadei de la Pitești

Sportivii români au cucerit în prima zi a Campionatelor balcanice de atletism, ediția cu nr. 73, de la Pitești 9 medalii de aur (Bianca Răzor, la 400 m, Nicoleta Anghelescu, suliță, Andreea Ogrăzeanu, 100 m, Marian Oprea, lungime, Angela Moroșanu, 400 m g, Mirela Lavric, 800 m, Nicolae Soare, 5.000 m,Cristina Bujin, triplusalt, 4x100 m masculin), 6 de argint (Adelina Pastor, 400 m, Marian Cîmpeanu, 100 m, Sanda Belgyan, 400 mg, Mihaela Nunu, 800 m, 4x100 m feminin, Mihai Donisan, înălțime) și 2 de bronz (Cristina Casandra, 3.000 m, Cristina Sandu, triplusalt), un bilanț remarcabil, în cadrul unui concurs de bun nivel, urmărit de peste 6.000 de spectatori prezenți în tribunele Stadionului "Nicolae Dobrin" din Trivale.

Deși anunțase, inițial, că se va prezenta doar la proba care i-a adus consacrarea, triplusalt, piteșteanul Marian Oprea a decis să fie prezent în fața publicului din orașul său natal încă din prima zi, impunându-se la lungime, cu 7,78 m. Cu o dublă românească s-a încheiat proba feminină de 800 m, după o cursă cu final dramatic, Mirela Lavric a întrecut-o pe grătarul de sosire pe Mihaela Nunu. La 400 m, Bianca Răzor își continuă progresul constant, impunându-se din nou la 400 m, cu un rezultat sub 53 secunde. Și Angela Moroșanu (care a împlinit 28 de ani chiar sâmbătă) își continuă seria succeselor și a rezultatelor bune, fapt îmbucurător în perspectiva Europenelor de la Zurich (12-17 august), câștigând detașat la 400 m garduri, titlu dublat de argintul celeilalte românce înscrise în probă, Sanda Belgyan.

O frumoasă victorie a obținut ștafeta masculină de 4x100 m (Ștefan Codreanu, Doru Teofilescu, Alexandru Terpezan, Marian Cîmpeanu, care, cu schimburi efectuate corect și eficient, a obținut titlul balcanic într-un mod convingător. Astfel, reuniunea de după-amiază a primei zile a început (Bianca Răzor) și s-a încheiat (ștafeta masculină) cu medalii de aur pentru România. 

×