x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi ULUITOR! Un înotător japonez a FURAT camera foto a unui jurnalist sud-coreean

ULUITOR! Un înotător japonez a FURAT camera foto a unui jurnalist sud-coreean

27 Sep 2014   •   14:30
 ULUITOR! Un înotător japonez a FURAT camera foto a unui jurnalist sud-coreean

Un înotător japonez a fost eliminat de la Jocurile Asiatice, urmând să-şi plătească singur drumul spre casă, după ce a fost acuzat de poliţia din Incheon (Coreea de Sud) că a furat un aparat de fotografiat profesionist de la un jurnalist sud-coreean. 

Naoya Tomita, medaliat cu aur la Guangzhou, la ediţia Jocurilor din 2010, dar în afara podiumului la Incheon, a fost observat în imagini ale camerelor de supraveghere cum băga în propriile bagaje un aparat în valoare de 8 milioane de won (7.600 dolari), la piscina întrecerilor, vineri. Şeful delegaţiei nipone, Tsuyoshi Aoki, şi-a cerut scuze pentru comportamentul lui Tomita în numele întregii echipe la o conferinţă de presă, sâmbătă. 

Poliţia din Incheon a declarat pentru agenţia Reuters că sportivul a fost acuzat fără a fi arestat sau a avea interdicţie de a părăsi ţara. "După ce am primit o informare, am analizat imagini de la televiziunea CCTV şi am putut vedea clar cum a fost vorba de un sportiv japonez, dar nu am putut observa dacă era cu el şi vreun oficial al delegaţiei ţării sale", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei, contactat telefonic. Poliţistul a adăugat că hoţul a recunoscut, iar cazul va fi rezolvat sub conducerea unui procuror, săptămâna viitoare. 

Un oficial din partea Comitetului olimpic japonez, Naoya Yanagiya, a declarat că Tomita a fost exclus din echipă şi îşi va plăti drumul de întoarcere în Japonia. "Următorul pas va fi o anchetă", a spus, pentru agenţia Kyodo, Yanagiya. "Nu avea concurs în acea zi. Se antrena, cam o oră, iar când s-a întâmplat gestul incriminat era aşteptat de colegii de echipă", la Munhak Park Tae-Hwan Aquatics Center. (Agerpres)




×