x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Maria Belu    |    09 Sep 2010   •   00:00

"Cele mai frumoase mere sunt întotdeauna mâncate de porcii obraznici" ● proverb bulgăresc



Ana-Maria Gherghişan, Sibiu. Pentru a prepara deodată două rulade deosebite aveţi nevoie de următoarele ingredien­te pentru învelişul ruladelor: 4 car­tofi cruzi raşi, 4 ouă crude, 700 g carne da­tă de două ori prin maşina de tocat, de vită sau ames­tec, sare, piper. Aceasta este compo­ziţia pentru cele două rula­de. In­gre­diente pentru umplutura unei rula­de: un ardei gras roşu şi unul gal­ben, brân­­ză sărată, de oaie sau va­că, 3 ouă fier­te, rase, o legătură de pă­trunjel tocat fin, o ceapă tocată fin, 2 bu­căţi de câr­naţi ca­banos sau oltenesc. Umplutura pentru a doua ruladă: o ceapă tocată fin, 2 că­ţei de usturoi, 2 ouă crude, o cu­tie ciuperci, sare, piper, o legătură mărar tocat fin, 2 bucăţi de ca­banos sau oltenesc. Prepa­rare: Întin­deţi jumătate din compoziţia de carne to­cată pe folie de alu­miniu şi faceţi un dreptunghi, presă­raţi ardeii tăiaţi bucă­ţele mici, brânza să­rată tăiată cubuleţe, ouăle rase, pu­neţi bucăţile de cabanos de-a lungul compo­ziţiei şi, cu ajutorul fo­liei, rulaţi, strân­geţi bine folia la capete şi montaţi rulada în tavă. Pu­neţi într-o ti­gaie, cu puţin ulei, cea­pa, ciu­percile bi­ne scurse de apă, şi lăsaţi, la foc mic, pâ­nă se în­moaie cea­pa, tra­geţi de pe foc, lăsaţi să se răceas­că, scurgeţi de gră­sime, adă­ugaţi ustu­roiul bine pisat, ouă­le bătute, mărarul şi dregeţi de sare şi piper. Cea­laltă jumă­tate de carne to­cată o întin­deţi ca pe prima, puneţi pes­te car­ne amestecul de ciuperci, montaţi caba­no­sul şi rulaţi, strângeţi folia la ca­pete, apoi o puneţi în aceeaşi tavă. Tur­naţi o ca­nă de apă şi daţi la cuptor cu foc po­trivit pentru aproape o oră şi un sfert. Scoa­teţi foliile şi mai daţi tava la cup­tor până se rumenesc. Serviţi-le calde sau reci, ca aperitiv, sau pentru masa de di­mineaţă. Se pot pregăti separat, după necesitate sau după gust. Succes!

×