"Cele mai frumoase mere sunt întotdeauna mâncate de porcii obraznici" ● proverb bulgăresc
Ana-Maria Gherghişan, Sibiu. Pentru a prepara deodată două rulade deosebite aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru învelişul ruladelor: 4 cartofi cruzi raşi, 4 ouă crude, 700 g carne dată de două ori prin maşina de tocat, de vită sau amestec, sare, piper. Aceasta este compoziţia pentru cele două rulade. Ingrediente pentru umplutura unei rulade: un ardei gras roşu şi unul galben, brânză sărată, de oaie sau vacă, 3 ouă fierte, rase, o legătură de pătrunjel tocat fin, o ceapă tocată fin, 2 bucăţi de cârnaţi cabanos sau oltenesc. Umplutura pentru a doua ruladă: o ceapă tocată fin, 2 căţei de usturoi, 2 ouă crude, o cutie ciuperci, sare, piper, o legătură mărar tocat fin, 2 bucăţi de cabanos sau oltenesc. Preparare: Întindeţi jumătate din compoziţia de carne tocată pe folie de aluminiu şi faceţi un dreptunghi, presăraţi ardeii tăiaţi bucăţele mici, brânza sărată tăiată cubuleţe, ouăle rase, puneţi bucăţile de cabanos de-a lungul compoziţiei şi, cu ajutorul foliei, rulaţi, strângeţi bine folia la capete şi montaţi rulada în tavă. Puneţi într-o tigaie, cu puţin ulei, ceapa, ciupercile bine scurse de apă, şi lăsaţi, la foc mic, până se înmoaie ceapa, trageţi de pe foc, lăsaţi să se răcească, scurgeţi de grăsime, adăugaţi usturoiul bine pisat, ouăle bătute, mărarul şi dregeţi de sare şi piper. Cealaltă jumătate de carne tocată o întindeţi ca pe prima, puneţi peste carne amestecul de ciuperci, montaţi cabanosul şi rulaţi, strângeţi folia la capete, apoi o puneţi în aceeaşi tavă. Turnaţi o cană de apă şi daţi la cuptor cu foc potrivit pentru aproape o oră şi un sfert. Scoateţi foliile şi mai daţi tava la cuptor până se rumenesc. Serviţi-le calde sau reci, ca aperitiv, sau pentru masa de dimineaţă. Se pot pregăti separat, după necesitate sau după gust. Succes!
Citește pe Antena3.ro