x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proiecte pentru cel mai violent sector al Capitalei

Proiecte pentru cel mai violent sector al Capitalei

de Diana Scarlat    |    16 Mai 2018   •   11:20
Proiecte pentru cel mai violent sector al Capitalei

Elevii din sectorul 5 al Capitalei ar putea avea ceasuri inteligente, care-i vor ajuta pe părință să afle unde se află copiii lor, permanent. Acesta este doar unul dintre proiectele pe care primăria de sector le are în vedere, pentru a sprijini Educația. Alt proiect, aflat deja în faza de implementare, este “Viața Fără Violență”, în parteneriat cu asociația cu același nume.

Ceasurile inteligente cu GPS ar putea aduce foarte multe beneficii atât pentru părinți, cât și pentru elevi și școli. Ideea este a primarului Daniel Florea, care a avut aseară o primă întâlnire cu asociațiile părinților. Florea, fost judecător, a introdus în nouă licee din sectorul pe care-l administrează, cu cel mai ridicat nivel de infracționalitate din Capitală, și cea de-a cincea ediție a proiectului “Viața Fără Violență”, derulat din 7 mai, cu scopul de a educa tinerii cu vârste între 14 și 18 ani în privința prevenirii și combaterii agresiunilor din școli. Personalități ale vieții publice le prezintă elevilor, profesorilor și părinților aspectele juridice importante pe care trebuie să le cunoască și să le înțeleagă, pentru a putea evita situațiile indezirabile din viața de zi cu zi. Elevii vor pregăti campanii de prevenire, iar la finalul proiectului va avea loc jurizarea și premierea celor mai bune materiale concepute de echipele din cele nouă licee ale sectorului. „Probail că unii dintre voi veți ajunge lideri de opinie și veți merge la emisiuni televizate, unde ați putea fi atacați. Dacă veți reuși să vă impuneți punctul de vedere fără agresivitate, veți vedea că este foarte important. Diploma pe care o primiți acum nu are valoare materială în sine, dar veți vedea că valoarea este alta. La începutul carierei mele de judecător, pentru mine era importantă orice distincție, orice apreciere”, le-a spus primarul sectorului 5 elevilor de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, ieri, în cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului “Viața Fără Violență”

Indiferent ce meserie veți avea, indiferent unde vă va duce viața, aceste lucruri pe care le învățați sunt foarte importante. Dând exemple bune și ridicând la suprafață valorile, reușim să ne ridicăm ca societate.

Daniel Florea, primarul Sectorului 5

 

 

×
Subiecte în articol: Ceasurile inteligente cu GPS