x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 15 muncitori ruşi au murit la un depozit de armament din Siria

15 muncitori ruşi au murit la un depozit de armament din Siria

15 Feb 2018   •   15:49
15 muncitori ruşi au murit la un depozit de armament din Siria

15 ruşi angajaţi în Siria de o companie privată de securitate au decedat după ce o explozie, amplasată la un depozit de armament de la baza lor din ţară, a fost detonată, scrie The Guardian.

Incidentul a avut loc la depozitul de armament al companiei din Tabiya Jazira în nord-estul provinciei Deir Ezzora, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Potrivit directorului Observatorului, Rami Abdel Rahman, compania în cauză era responsabilă de “protecţia terenurilor cu petrol şi gaze controlate de regimul sirian”.

“15 ruşi care lucrau pentru o companie de securitate privată rusească au fost omorâţi de o explozie de la un depozit de armament al companiei din Tabiya Jazira în provincia Deir Ezzor”, scrie AFP.

Muncitorii ruşi acompaniau forţele regimului în timp ce avansau către câmpurile de petrol şi gaze de pe malurile estice ale Eufratului, controlate de Forţele Democrate Siriene, o alianţă de luptători arabi şi kurzi susţinută de SUA.

Website-ul Observatorului sugerează că luptătorii regimului au încercat să acceseze arme la depozit, dar au declanşat o explozie capcană. În explozie au murit 23 de persoane, dintre care 15 muncitori ruşi. Celelalte persoane decedate se crede că sunt luptători ai regimului din brigada al-Baqir.

Guvernul sirian al preşedintelui Bashar al-Assad a catalogat lovitura drept o “crimă de război”.

×