x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENŢIONĂRI DE CĂLĂTORIE emise de Franţa în urma ameninţărilor jihadiştilor. Un francez a fost răpit în Algeria

ATENŢIONĂRI DE CĂLĂTORIE emise de Franţa în urma ameninţărilor jihadiştilor. Un francez a fost răpit în Algeria

23 Sep 2014   •   08:44
ATENŢIONĂRI DE CĂLĂTORIE emise de Franţa în urma ameninţărilor jihadiştilor. Un francez a fost răpit în Algeria

Cetăţenii francezi rezidenţi în circa 30 de ţări sau care intenţionează să efectueze călătorii în aceste state au fost atenţionaţi luni de Ministerul francez de Externe să manifeste 'prudenţă maximă' ca urmare a ameninţărilor formulate de gruparea jihadistă Statul Islamic, în aceeaşi zi fiind anunţată răpirea unui francez în estul Algeriei, relatează AFP, conform Agerpres. Statele menţionate pe respectiva listă sunt în special cele din Orientul Mijlociu şi Africa, inclusiv zona Maghrebului, unde a fost consemnată răpirea.

Victima acestei acţiuni este un turist în vârstă de 55 de ani, dat dispărut duminică seară în regiunea muntoasă Kabylie din Algeria. Nu este clar dacă el a fost capturat de islamiştii asociaţi grupării al-Qaida sau de bandiţii care se dedau de obicei la astfel de acte în acea zonă. Totuşi, site-ul algerian de ştiri el-Ahdath susţine că o grupare teroristă este la originea răpirii. MAE francez nu a confirmat deocamdată informaţia, menţionând că în prezent se fac verificări.

Gruparea Statul Islamic, foarte activă în Siria şi Irak, a lansat luni un apel către musulmani să ucidă cetăţeni ai statelor ce fac parte din coaliţia creată de SUA pentru a neutraliza această organizaţie, în special americani şi francezi.

Premierul francez Manuel Valls a declarat după acest apel că 'nimic nu va face guvernul să bată în retragere în ceea ce priveşte determinarea sa' de a lupta împotriva Statului Islamic.

×