x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Baltimore este declarată stare de urgență după violențele din ultimele zile. Garda Națională, chemată să restabilească ordinea

În Baltimore este declarată stare de urgență după violențele din ultimele zile. Garda Națională, chemată să restabilească ordinea

28 Apr 2015   •   22:40
În Baltimore este declarată stare de urgență după violențele din ultimele zile. Garda Națională, chemată să restabilească ordinea

Baltimore se află în stare de urgență după tulburările din ultimele zile. Primarul orașului a chemat în ajutor Garda Națională pentru a restabili ordinea în orasul preponderent de culoare, care este victima tulburărilor din ultimele zile.

Nimeni nu mai are voie sa fie pe strada după ora 20:30 decât dacă este vreo urgență sau trebuie să meargă la muncă.

Președitele Barack Obama a decalarat, astăzi, că cei care fură sau incendiază sunt infractori care trebuie tratați ca atare. Astfel de acte ”nu sunt o declarație,sunt infracțiuni”, a spus președintele de la Casa Albă.

Grupuri de huligani au profitat de tulburările de stradă din ultimele zile au jefuit, au încendiat mai multe magazine și au distrus mai multe mașini, inclusiv ale poliției.

Tulburările au început după ce un tânăr de culoare a decedat în timp ce se afla în custodia poliției. Freddy Grey a fost arestat după ce a fugit când a vazut doi polițiști care au devenit suspicioși când au văzut reacția bârbatului, l-au imobilizat și l-au dus la secție. Aparent, în mașina poliției, lui Grey i s-a făcut rău și a cerut insistent asistență medicala. Nu este clar ce s-a intâmplat în perioada în care acesta a fost în arest și când a fost rănit în zona coloanei vertebrale, răni care i-au cauzat, mai târziu, decesul. La ora aceasta încă nu se știu motivele pentru care bărbatul a fost arestat.

După înmormântarea lui Freddy Grey violențele au explodat, culminând cu jafuri, incendieri, inclusiv a sediului CBS, cât și atacuri asupra agenților de poliție.

Astăzi o parte din cetățenii orașului s-au apucat să facă curat în zonele afectate de revoltele din ultimele zile.

La ora actuală situația pare mai calmă dar există încă o tensiune care poate genera noi brutalități.

Statele Unite se confrunta, în ultima vreme, cu mai multe incindente în care cetățeni de culoare sunt burtalizați sau chiar împușcați, aparent fără un motiv, in plină stradă de polițiști.

×