x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul persoanelor decedate în incendiul de la Grenfell Tower a ajuns la 71

Bilanţul persoanelor decedate în incendiul de la Grenfell Tower a ajuns la 71

16 Noi 2017   •   15:50
Bilanţul persoanelor decedate în incendiul de la Grenfell Tower a ajuns la 71

Incendiul de la Grenfell Tower din Londra a luat viaţa a 71 de persoane, potrivit declaraţiei poliţiei, după ce au recuperat ce se crede că sunt ultimele corpuri. Ofiţerii care investigau dezastru au afirmat, joi, că au identificat ultimele două persoane care au murit ca fiind Victoria King, în vârstă de 71 de ani, şi Alexandra Atala, fiica sa în vârstă de 40 de ani.

Scotland Yard nu se aştepta să mai găsească oameni în clădire. Printre cei care au murit în incendiu se numără o familie formată din şase membrii, şi cel puţin trei familii de către cinci membrii. Printre cei decedaţi se numără atât un nou-născut, cât şi o femeie în vârstă de 84 de ani.

“Costul uman şi teribila realitate care a avut loc la Grenfell Tower au afectat foarte mulţi oameni. Operaţiunea noastră de căutare şi ancheta se aflată în desfăşurare pentru acei oameni.”, a spus comandantul poliţiei Metropolitane, Stuart Cundy. “Nu îmi pot imagina agonia şi incertitudinea prin care unele familii şi persoanele iubite au trecut în timp ce noi ne desfăşuram căutarea meticuloasă, procesul de recuperare şi identificare”, a mai spus acesta.

În jur de 320 de supraveţuitori ai incendiului locuiesc în continuarea în hoteluri de acomodare, inclusiv peste 200 de copii. La 19 septembrie, Scotland Yard a declarat că este posibil ca numărul de persoane decedate în incendiu să crească la 80.

Incendiul de la Grenfell Tower a izbucnit pe 14 iunie, la ora locală 01:16. Incendiul a izbucnit de la o combină frigorifică defectă, iar focul s-a răspândit rapid, în condiţiile în care izolaţia exterioară a clădirii nu a trecut de testele de siguranţă.

×
Subiecte în articol: bilanţ Grenfell Tower londra incendiu