x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câţi ROMÂNI au fost ARESTAŢI în STRĂINĂTATE în ultimele 6 luni

Câţi ROMÂNI au fost ARESTAŢI în STRĂINĂTATE în ultimele 6 luni

21 Mai 2015   •   18:08
Câţi ROMÂNI au fost ARESTAŢI în STRĂINĂTATE în ultimele 6 luni
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Peste 1.600 de români au fost arestaţi în afara graniţelor în ultimele şase luni, ţările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe arestări fiind Germania, Spania, Portugalia şi Turcia, arată o statistică MAE privind gestionarea cazurilor consulare în perioada decembrie 2014 - mai 2015.

Conform comunicărilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, numărul cetăţenilor români arestaţi în afara graniţelor ţării despre a căror situaţie au fost informate misiunile şi oficiile şi ale căror cazuri au fost gestionate de acestea este de 1.620. În aprilie, numărul acestora a fost de 256, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Italia (92), urmată de Germania (59) şi Spania (47).

MAE arată că în perioada decembrie 2014 - mai 2015, numărul cetăţenilor români decedaţi în afara graniţelor ţării este de 504, ţările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe decese fiind Germania, Italia, Spania şi Franţa. În luna aprilie 117 români au murit în străinătate.

Numărul cetăţenilor români accidentaţi sau spitalizaţi în străinătate în ultimele şase luni a fost de 146, statele pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe astfel de cazuri fiind Germania, Ungaria, Italia şi Franţa. În aprilie au fost înregistraţi 18 de români spitalizaţi şi 30 accidentaţi pe teritoriul altor state.

Statistica MAE relevă că în perioada 25 martie - 10 mai au fost evacuate din Republica Yemen 73 de persoane, dintre care 62 de cetăţeni români şi 11 membri de familie, iar în februarie au fost evacuaţi din Siria încă cinci cetăţeni români şi un membru de familie.

×
Subiecte în articol: romani incarcerati strainatate