x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai performant avion de luptă al SUA, utilizat pentru prima dată în timpul bombardamentelor din Siria

Cel mai performant avion de luptă al SUA, utilizat pentru prima dată în timpul bombardamentelor din Siria

de Agerpres    |    23 Sep 2014   •   19:35
Cel mai performant avion de luptă al SUA, utilizat pentru prima dată în timpul bombardamentelor din Siria

Avionul american invizibil de vânătoare şi bombardament F-22 Raptor, cel mai avansat aparat aflat în dotarea forţelor aeriene ale SUA, a fost folosit în premieră într-o misiune de luptă în cursul raidurilor din noaptea de luni spre marţi împotriva jihadiştilor din Siria, relatează AFP citând un responsabil militar american.

Datorită semnăturii sale radar foarte slabe, F-22 poate executa atacuri fără să fie reperat. Aparatul a lansat asupra poziţiilor Statului Islamic proiectile ghidate prin GPS, a precizat generalul William Mayville, directorul pentru operaţiuni al Statului Major american.

Primele raiduri ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA împotriva poziţiilor jihadiştilor din Siria au fost efectuate cu avioane de vânătoare, cu bombardiere şi cu drone, fiind lansate şi 47 de rachete Tomahawk de pe navele militare americane.

Generalul citat a mai declarat că în timpul atacului radarele apărării antiaeriene siriene au fost plasate în 'modul pasiv', fără să ofere însă detalii. 

×
Subiecte în articol: f-22 raptor bombardament sua