x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 29 de civili au fost ucişi de o rachetă trasă de rebeli la periferia Damascului

Cel puţin 29 de civili au fost ucişi de o rachetă trasă de rebeli la periferia Damascului

20 Mar 2018   •   21:00
Cel puţin 29 de civili au fost ucişi de o rachetă trasă de rebeli la periferia Damascului

Cel puţin 29 de civili au fost ucişi şi alte zeci au fost răniţi marţi de un tir de rachete care a vizat o piaţă de la periferia estică a capitalei siriene Damasc, a relatat presa de stat, citată de AFP şi Reuters.

Bilanţul victimelor este unul din cele mai ridicate înregistrate în capitala siriană în ultimele luni în urma tirurilor de obuze şi de rachete trase zilnic asupra Damascului de rebeli, ca represalii la bombardamentele regimului împotriva fiefului lor din Ghouta de Est.

Televiziunea de stat a acuzat 'grupările teroriste' - cu referire la rebeli - pentru acest atac, care a vizat o zonă a periferiei estice Jaramana.

La rândul său, agenţia oficială SANA, citând o sursă din cadrul poliţiei provinciei Damasc, a anunţat un bilanţ de 29 de civili morţi şi 23 răniţi.

Forţele regimului sirian, sprijinite de Rusia, au lansat la 18 februarie o ofensivă de o rară intensitate împotriva ultimului fief rebel de la porţile Damascului. Mai mult de 1.450 de civili au fost ucişi în bombardamente, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Tot potrivit OSDO, după aceeaşi dată aproape 50 de civili au fost ucişi de tirurile rebelilor împotriva Damascului.AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: civili ucisi siria