x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chuck Norris loveşte din nou. De data asta, într-un...pod

Chuck Norris loveşte din nou. De data asta, într-un...pod

de Istvan Deak    |    23 Sep 2012   •   14:12
Chuck Norris loveşte din nou. De data asta, într-un...pod

Un nou pod care face legatura intre Austria si Slovacia, caruia locuitorii din Slovacia ar fi vrut sa-i dea numele actorului Chuck Norris, specializat in arte martiale, a fost inaugurat sambata.

Slovacii fusesera consultati in legatura cu numele pe care ar fi urmat sa-l capete podul cu pricina in cadrul unui sondaj organizat in luna februarie pe reteaua de socializare Facebook, de catre Consiliul regional al Bratislavei. Majoritatea populatiei s-a pronuntat in favoarea botezarii lucrarii "Podul Chuck Norris', de la numele celebrului actor.

Numai ca autoritatile slovace, apreciind ca acest nume, care austriecilor le displacea, nu era unul serios, au preferat sa denumeasca lucrarea "Podul Libertatii', in amintirea epocii Razboiului Rece, cand cele doua popoare erau separate de Cortina de Fier.

Podul, cu o lungime de 550 de metri, traverseaza raul Morava si este utilizabil doar de catre pietoni si biciclisti. Podul este un simbol european al "jonctiunii dintre vechea si noua Europa', a declarat un reprezentant al landului Austria Inferioara, in cadrul ceremoniei la care a mai asistat si ministrul slovac al Afacerilor Externe, Miroslav Lajcak.

Constructia lucrarii, care leaga Schlosshof din estul Austriei cu Devinska Nova Ves, din Slovacia, a costat 4,6 milioane de euro (6 milioane de dolari), 80% din suma reprezentand finantare de la Uniunea Europeana.
Ultimul pod care traversa raul a fost construit in 1771, in timpul domniei imparatesei austro-ungare Maria-Tereza, dar s-a prabusit dupa noua ani, chiar in anul in care aceasta a incetat din viata.

Chuck Norris, star al serialului televizat "Walker, politist texan', este subiect de bancuri in Slovacia si nu numai. Culmea, in 2006, numele sau era printre favorite pentru botezarea unui alt pod, de data asta in Ungaria vecina.

×
Subiecte în articol: austria slovacia Chuck Norris pod