x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COD ROŞU de VREME REA în Europa. Vântul puternic şi ninsorile fac ravagii în Italia şi Croaţia şi Serbia (VIDEO)

COD ROŞU de VREME REA în Europa. Vântul puternic şi ninsorile fac ravagii în Italia şi Croaţia şi Serbia (VIDEO)

06 Mar 2015   •   10:25
COD ROŞU de VREME REA în Europa. Vântul puternic şi ninsorile fac ravagii în Italia şi Croaţia şi Serbia (VIDEO)

Ninsorile și viscolul nu afectează doar România, ci și alte ţări din sudul Europei. Directorul ANM, Ion Sandu, a anunțat ieri că în Europa, începând cu Italia, Croația, Muntenegru și vestul Serbiei, sunt emise coduri roșii pentru intensități foarte mari de precipitații asociate cu vânt.

Trei oameni — doi bărbați și o femeie — şi-au pierdut viaţa în Italia din cauza furtunilor. În regiunea Toscana, un bărbat a murit în apropiere când mașina pe care o conducea a fost lovită de o stâncă care s-a prăbușit sub forța vântului, iar o femeie a fost zdrobită sub greutatea unui copac doborât, de asemenea, tot de vântul puternic. Un alt bărbat a murit în apropiere de Milano, după ce bicicleta pe care se afla a fost împinsă de vânt și s-a lovit de un camion. Rafalele de vânt de peste o sută de km pe oră au scos de pe pista de aterizare de pe aeroportul din Ancona (centru) un avion de marfă provenit din Sarajevo (Bosnia-Herzegovina). Acesta a fost închis ulterior din cauza intemperiilor.

Și aeroportul din Florența, capitala regiunii Toscana, una dintre cele mai afectate de intemperii, a fost nevoit să suspende anumite zboruri și să anuleze o parte din operațiuni.

La Cortona, sudul Florenței, vântul a provocat prăbușirea clopotniței unei biserici din secolul XVI, fără să provoace victime.

La Napoli s-au multiplicat intervențiile echipelor de urgență din cauza inundațiilor, iar pe culmile vulcanului Vezuviu a nins. Au fost de asemenea afectate comunicațiile între cele două mari insule italiene, Sardinia și Sicilia, cu suspendarea liniilor de feribot și a conexiunilor aeriene cu continentul.

Mai multe drumuri au fost închise, iar furtunile nimicesc tot ce întâlnesc pe mare, în apropierea coastelor Italiei şi Croaţiei. Autorităţile au închis autostrada Zagreb-Split pe multe porţiuni şi au suspendat cursele de feribot către unele insule dalmate.

Probleme sunt şi în Serbia, unde a fost decretat cod portocaliu de ninsori. Temperaturile vor scădea până la minus zece grade în sud, în vreme ce în nord vor continua ploile torenţiale.



 

×