x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Congresman republican, împușcat

Congresman republican, împușcat

15 Iun 2017   •   12:50
Congresman republican, împușcat

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, care a împlinit ieri 71 de ani, s-a declarat „profund întristat”, în urma atacului armat din apropiere de Washington, soldat cu mai mulți răniți, printre care și un membru republican al Camerei Reprezentanților, transmite AFP.

„Suntem profund întristați de tragedie. Gândurile și rugăciunile noastre merg către membrii Congresului, echipele lor, poliția Capitoliului, echipele de prim-ajutor și toți cei care au fost afectați”, a precizat Donald Trump, într-un comunicat. Un membru republican al Camerei Reprezentanților, Steve Scalise, și consilieri ai săi au fost împușcați, ieri, pe un teren de baseball în statul Virginia. Potrivit poliției din orașul Alexandria, situat aproape de Washington, atacatorul a fost arestat, iar victimele au fost transportate la spital. Potrivit postului „Fox News”, Steve Scalise a fost rănit la șold, dar viața sa nu este în pericol. Conform lui Mo Brooks, un alt membru al Camerei Reprezentanților prezent pe terenul de baseball și care i-a acordat primul ajutor lui Steve Scalise, atacatorul a tras zeci de gloanțe cu o armă semi-automată în jurul orei locale 06:30 (10:30 GMT). Echipa de baseball republicană, alcătuită din aleși și colaboratori ai acestora, se antrena, atunci când s-a deschis focul asupra celor de pe teren. Potrivit lui Brooks, ofițerii responsabili cu securitatea congresmenilor au ripostat cu pistoalele, iar cel puțin doi polițiști au fost răniți în schimbul de focuri. Senatorul Rand Paul, aflat și el pe teren, a spus că l-a văzut pe Steve Scalise târându-se pe jos în încercarea de a se pune la adăpost, în timp ce atacatorul continua să tragă.

Securitatea congresmenilor este asigurată de poliția Capitoliului. Responsabilii de rang înalt, cum este Steve Scalise, sunt însoțiți permanent de gărzi de corp.

 

 

×
Subiecte în articol: donald trump