x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu ce amenință Rusia după expulzarea unor diplomați din Republica Moldova

Cu ce amenință Rusia după expulzarea unor diplomați din Republica Moldova

03 Iun 2017   •   13:40
Cu ce amenință Rusia după expulzarea unor diplomați din Republica Moldova

Prin expulzarea diplomaţilor ruşi, autorităţile Republicii Moldova au pus sub semnul ameninţării activitatea Comisiei Unificate de Control care gestionează misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru, a declarat sâmbătă liderul separatist transnistrean Vadim Krasnoselski, informează agenţia de presă TASS. 

"Din cauza expulzării ataşaţilor militari acest organism şi-ar putea înceta existenţa", a spus Krasnoselski, subliniind că din Comisia Unificată de Control fac parte delegaţii ale Rusiei, Chişinăului şi Tiraspolului, dar şi observatori din Ucraina şi ai misiunii OSCE. 

"Chişinăul vrea să scoată componenta rusă, înlocuind-o printr-un format confuz. Pentru noi acest lucru este inadmisibil. Misiunea rusă evoluează aici în mod favorabil nu pentru că este vorba de Rusia, ci pentru că genetic, cultural, umanitar suntem un tot întreg, acelaşi popor", a insistat liderul separatist. 

Un oficial din Ministerului de Externe al Republicii Moldova a anunţat luni că cinci diplomaţi ai ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău au fost declaraţi persona non grata, fără să precizeze motivele acestei decizii. La rândul său, Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat miercuri expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni. 

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat marţi că cei cinci diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din Republica Moldova în baza informaţiilor serviciilor speciale moldovene.AGERPRES

×