x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CUTREMUR puternic în Taiwan: cel puţin cinci morţi şi peste 300 de răniţi

CUTREMUR puternic în Taiwan: cel puţin cinci morţi şi peste 300 de răniţi

06 Feb 2016   •   09:06
CUTREMUR puternic în Taiwan: cel puţin cinci morţi şi peste 300 de răniţi
Sursa foto: Cylonphoto/Getty Images/iStockphoto

Un seism puternic cu magnitudinea de 6,4 grade a făcut cel puţin cinci morţi şi peste 300 de răniţi în sudul Taiwanului sâmbătă, au anunţat echipele de salvare, în condiţiile în care continuă căutările eventualilor supravieţuitori printre dărâmăturile unui imobil de 16 etaje, care s-a prăbuşi în urma cutremurului, relatează AFP.

Puternicul seism a lovit sudul insulei sâmbătă, în jurul orei locale 04:00 (20:00 GMT vineri), provocând, potrivit unor responsabili, prăbuşirea a patru imobile în oraşul Tainan.

Un bebeluş de 10 zile şi un bărbat de 40 de ani au fost descoperiţi fără suflare printre dărâmăturile blocului turn cu 16 etaje, au indicat responsabili ai pompierilor. O femeie a murit după ce a fost lovită de o cisternă cu apă, au mai adăugat aceştia. Nicio precizare nu a fost făcută cu privire la celelalte două victime.

Echipele de salvare s-au concentrat sâmbătă dimineaţă în zona din jurul clădirii turn, unde mai multe zeci de oameni sunt prinşi sub dărâmături, aşteptând ajutor.

Mai mult de 200 de locatari ai imobilului au fost salvaţi în cursul dimineţii de sâmbătă, dintre care 40 au fost spitalizaţi.

"Numărul exact al persoanelor care se aflau în clădire nu este clar pentru moment", a declarat ministrul de interne, Chen Wei-Jen, adăugând că s-ar putea ca majoritatea membrilor familiilor care locuiau în acest bloc de 16 etaje să fi revenit pentru vacanţa de Anul Nou, marcat în 8 februarie.Potrivit unor oficiali taiwanezi, blocul avea 96 de apartamente şi 256 de locatari.

Cel puţin 30 de persoane au fost salvate dintr-un alt imobil de şapte etaje.

Potrivit unor responsabili, 316 persoane au fost rănite în oraşul Tainan, dintre care 60 au fost spitalizate.

Primul ministru Chang San-cheng s-a deplasat la faţa locului.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, la 39 km nord-est de portul Kaohsing, al doilea loc ca mărime al Taiwanului, a indicat Institutul geologic american USGS.

Centrul de alertă din Pacific a indicat că nu se aşteaptă un tsunami.

Taiwanul, situat în apropiere de joncţiunea între două plăci tectonice, este afectat cu regularitate de cutremure de pământ.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter a lovit insula în septembrie 1999, ucigând circa 2.400 de persoane. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: cutremur