x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire INCREDIBILĂ în Rusia: Un băiat de 11 ani a găsit un mamut aproape intact, vechi de 30.000 de ani

Descoperire INCREDIBILĂ în Rusia: Un băiat de 11 ani a găsit un mamut aproape intact, vechi de 30.000 de ani

05 Oct 2012   •   10:40
Descoperire INCREDIBILĂ în Rusia: Un băiat de 11 ani a găsit un mamut aproape intact, vechi de 30.000 de ani
Sursa foto: Daily Mail

Deseori, copiii sunt surprinşi în timp ce explorează locurile apropiate de casă, săpând pe pici pe colo în speranţa că vor face o descoperire extraordinară.

Aşa a făcut şi un băiat din Rusia, în vârstă de 11 ani. Spre surprinderea lui şi a oamenilor de ştiinţă, tânărul explorator a descoperit un mamut aproape intact, vechi de 30.000 de ani și care cântărește jumătate de tonă, scrie Daily Mail.

Corpul mamutului este extrem de bine conservat și prezintă ţesuturi de piele, carne, grăsime şi chiar câteva organe.

Rămășițele reprezintă partea dreaptă a corpului și includ și un colț. Cercetătorii au tras conluzia că mamutul a fost un mascul care a murit la 15 ani, cu peste 30.000 de ani în urmă, dar s-a păstrat aproape intact pentru că a înghețat.

Copilul de 11 ani care a făcut remarcabila descoperire se numește Yevgeny Salinder și a găsit mamutul lânos înghețat în Taymyr, nordul Rusiei, acolo unde locuiește cu familia, loc apropiat de stația polară Sopkarga.

Alexei Tikhonov, specialist la Academia Rusă de Ştiinţe, a declarat că ultima descoperire de o asemenea importanţă a fost făcută în 1901, tot în zona Krasnoyarsk, dar mult mai în sud.

×