x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova

Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova

02 Aug 2017   •   15:18
Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat miercuri persona non grata în Republica Moldova, informează portalul deschide.md. 

Decizia a fost luată de guvernul Republicii Moldova, în urma unei solicitări din partea ministrului de externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus şi-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chişinău dacă autorităţile moldoveneşti îi vor oferi garanţii de securitate şi de survolare a spaţiului aerian al tuturor ţărilor de tranzit. 

Anterior, tot deschide.md a scris că vicepremierul Dmitri Rogozin a şters postările de pe reţelele de socializare Twitter şi Facebook care vizau România şi vizita eşuată la Chişinău. El a explicat, într-un interviu acordat antenei din Chişinău a postului rusesc de televiziune NTV, că a decis să şteargă aceste postări întrucât 'timpul emoţiilor' a trecut şi pentru că în opinia sa a venit momentul de a curăţa spaţiul informaţional pentru un răspuns adevărat. 

"Nu vom lăsa fără răspuns această problemă (...) Vor fi trase toate concluziile necesare", a spus Rogozin. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin