x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE: Două explozii puternice în capitala Turciei; cel puțin 20 morți și 100 de răniți

UPDATE: Două explozii puternice în capitala Turciei; cel puțin 20 morți și 100 de răniți

10 Oct 2015   •   11:44
UPDATE: Două explozii puternice în capitala Turciei; cel puțin 20 morți și 100 de răniți
Două explozii puternice au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara, cauzând moartea a cel puţin 20 de persoane şi rănirea altor 100, informează agenţiile de presă Reuters şi AFP.

Exploziile au avut loc sub estacada care duce spre gară. La faţa locului a fost trimis un mare număr de ambulanţe.

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul "marş paşnic de protest" organizat de formaţiuni sindicale în acord cu autorităţile, în susţinerea păcii şi pentru condamnarea organizaţiilor teroriste kurde.

Martori oculari relatează că poliţia încercuise anterior zona unde au avut loc exploziile şi unde se adunau participanţii la marşul de protest, percheziţionându-i înainte să-i lase să treacă.

În prezent, locul este încercuit, iar căile de acces spre el sunt blocate. La faţa locului se află medici şi poliţişti.

Confruntarea dintre armata turcă şi PKK, formaţiune interzisă, a reizbucnit în sud-estul ţării, zonă cu populaţie majoritar kurdă, ca urmare a încetării armistiţiului în iulie, şi a atins o intensitate ce n-a mai fost văzută din anii 1990. Peste 120 de membri ai forţelor turce de securitate şi sute de militanţi kurzi au fost ucişi.

AGERPRES

×