x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DUPĂ 38 DE ANI, i-a fost extras SCHELETUL copilului nenăscut!

DUPĂ 38 DE ANI, i-a fost extras SCHELETUL copilului nenăscut!

20 Aug 2014   •   16:24
DUPĂ 38 DE ANI, i-a fost extras SCHELETUL copilului nenăscut!

Cazul prezentat este cea mai lungă sarcină extrauterină cunoscută în lumea medicală până în prezent.
În mod normal, la inceputul sarcinii, oul fertilizat se deplasează din trompa uterină către uter, unde se implantează şi se dezvoltă. În aproximativ 2% din sarcini, oul fertilizat (zigotul), se implantează pe o suprafaţă situată în exteriorul uterului determinând astfel dezvoltarea unei sarcini extrauterine (cunoscuta şi sub numele de sarcina ectopică sau sarcina tubară).

O echipă medicală a extras unei femei din India, acum în vârstă de 62 de ani, scheletul unui copil nenăscut, pe care l-a purtat cu ea vreme de aproape patru decenii.

Femeia a rămas însărcinată în 1976, atunci când avea 24 de ani. Doctorii care au consultat-o în momentul respectiv i-au explicat faptul că sarcina sa este extrauterină şi că şansele de dezvoltare ale fătului sunt extrem de reduse.
Speriată de faptul că urma să suporte o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea sarcinii, femeia a fugit din spital şi şi-a cumpărat medicamente analgezice pentru a face faţă durerii.
Femeia a fost ferm convinsă de faptul că problema sa de sănătate a fost rezolvată complet, în momentul în care, la câteva luni distanţă, durerile sale au încetat.

38 de ani mai târziu, femeia a început să resimtă dureri acute de stomac şi avea incontinenţă urinară. Examenul medical a relevat faptul că, încapsulat într-un sac calcifiat, între uter, intestine şi vezica urinară, se găsea cauza acestori simptome: scheletul fătului său nenăscut.

Chirurgii care au extirpat scheletul fătului sunt de părere că lichidul amiotic care protejează fătul a fost absorbit de ţesutul respectiv, tot ceea ce a rămas fiind un sac de oase, şi puţin fluid.
dailymail.co.uk

×