x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveţia: Opt mii de euro recompensă pentru a prinde un braconier care a omorât un lup

Elveţia: Opt mii de euro recompensă pentru a prinde un braconier care a omorât un lup

de Agerpres    |    09 Ian 2014   •   21:38

O asociaţie elveţiană a anunţat că a instituit o recompensă de 10.000 de franci elveţieni (8.000 de euro) care vor intra în contul celui care va ajuta autorităţile să găsească persoana care a omorât în mod ilegal un lup în estul Elveţiei, transmite AFP.

Asociaţia "Swiss Wolves" a anunţat pe site-ul său că oferă o recompensă de 10.000 de franci pentru orice informaţie pertinentă ce va conduce la capturarea braconierului.
Asociaţia a explicat că nu vrea să facă dreptate de una singură şi îşi doreşte să transmită informaţiile pe care le va obţine autorităţilor competente pentru ca acestea să demareze o anchetă.

La 3 ianuarie, paznicii cantonului Grisons au descoperit cadavrul unui lup ucis într-o manieră ilegală. Potrivit analizelor preliminare, animalul a murit după ce a fost rănit prin împuşcare şi a decedat după o lungă suferinţă. Lupul, un tânăr mascul, trăia în masivul Calanda, în apropiere de oraşul Coire, în cadrul unei haite ce numără nouă lupi.

În zona respectivă a fost observată prima haită de lupi de la revenirea acestor animale în Elveţia la mijlocul anilor 1990. Totodată,  este pentru a doua oară când un lup este omorât de un braconier. Pe de altă parte, prezenţa lupilor în Elveţia suscită însă numeroase polemici cu crescătorii de animale, care se tem pentru siguranţa acestora.

×