x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron salută "convergenţa de idei" cu Olaf Scholz, care vrea stabilitate financiară în UE

Emmanuel Macron salută "convergenţa de idei" cu Olaf Scholz, care vrea stabilitate financiară în UE

10 Dec 2021   •   16:27
Emmanuel Macron salută "convergenţa de idei" cu Olaf Scholz, care vrea stabilitate financiară în UE

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat, vineri, "convergenţa de idei" cu noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, care a pledat, în cursul vizitei la Paris, pentru "soliditatea finanţelor" Uniunii Europene, informează cotidianul Le Figaro.

"Avem o convergenţă de idei solidă şi voinţa de intensificare a cooperării bilaterale", a declarat Emmanuel Macron cu ocazia întâlnirii cu Olaf Scholz.

Preşedintele Franţei a pledat pentru consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi pentru "o reacţie comună în problemele asociate migraţiei".

La rândul său, Olaf Scholz a evidenţiat necesitatea "solidităţii finanţelor" Uniunii Europene, în contextul în care Emmanuel Macron vrea "regândirea" reglementărilor bugetare comunitare. "Este vorba de menţinerea creşterii economice generate de planul de relansare. În acelaşi timp, trebuie să lucrăm în sensul solidităţii finanţelor europene. Nu sunt lucruri contradictorii, din punctul meu de vedere, sunt două faţete ale aceluiaşi efort", a argumentat Olaf Scholz.

Noul Guvern german a semnalat intenţia de a coopera strâns cu Franţa. "Europa va fi principala direcţie a politicii externe a Germaniei. În acest sens, Europa are nevoie de un impuls puternic din partea Germaniei şi Franţei", a declarat joi, la Paris, Annalena Baerbock, noul ministru german de Externe.

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a exprimat speranţa că va continua cu Annalena Baerbock relaţia de încredere pe care a avut-o cu Heiko Maas, ministrul de Externe al fostului Guvern Angela Merkel. "Relaţia dintre cei doi miniştri este un fel de comoară pentru o relaţie franco-germană în serviciul Europei. Acest lucru este esenţial, chiar vital, pentru cele două popoare", a afirmat Jean-Yves Le Drian.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron