x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesaj către republicani din partea familiei lui Donald Trump: "SUA are nevoie de un președinte care să nu fie proprietatea altora"

Mesaj către republicani din partea familiei lui Donald Trump: "SUA are nevoie de un președinte care să nu fie proprietatea altora"

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2023   •   22:20
Mesaj către republicani din partea familiei lui Donald Trump: "SUA are nevoie de un președinte care să nu fie proprietatea altora"
Sursa foto: Hepta

Familia fostului președinte american Donald Trump a transmis un mesaj pentru alegerile din 2024, la formul Partidului Republican, scrie EFE.

Conferinţa de Acţiune Politică Conservatoare (CPAC) se desfășoară la Centrul de Convenţii al National Harbor, de la periferia Washingtonului, în perioada 1-4 martie 2023.

"Parcă suntem într-o ţară MAGA. Trebuie să începem să votăm cu portofelele noastre, să-i ajutăm pe cei care ne ajută", a spus Donald Trump Jr. în faţa participanților. El este vicepreședinte executiv al companiei tatălui său. Acesta a mai spus că Statele Unite au nevoie de un preşedinte "care să nu fie proprietatea altor oameni", pentru că administraţia democratului Joe Biden a făcut ca ţara să fie de "nerecunoscut": "Şi o va ţine tot aşa dacă nu ne apărăm şi nu spunem Ajunge!'".
"Make America Great Again" (Să redăm măreţia Americii) a fost sloganul lui Donald Trump în prima campanie electorală pentru Casa Albă. 

Partenera de viață a acestuia, Kimberly Guilfoyle, acuză Partidul Democrat că are unicul obiectiv de a distruge viața oamenilor.

"Noi vom spune 'nu' deschiderii frontierelor, haosului, atacurilor la adresa independenţei energetice a SUA, capitulării în faţa ecologiştilor alarmişti, cheltuielilor imprudente şi transformării şcolilor noastre într-un instrument de îndoctrinare al stângii radicale", a spus ea.

"Lupta noastră pentru a salva SUA tocmai a început. Suntem oare pregătiţi să-l scoatem pe Joe Biden de la Casa Albă? Nu-mi vine în minte altcineva mai potrivit decât socrul meu pentru a fi cel de-al 47-lea preşedinte al Statelor Unite. Nu trebuie să uităm că acum şase ani nimeni nu credea că Donald Trump va deveni preşedinte. Oamenii au crezut că-i o glumă, o lovitură publicitară. Şi, când a reuşit, aceiaşi oameni au făcut toate eforturile pentru a scăpa de el şi pentru a-i sta în cale. Şi, chiar şi aşa, priviţi câte a realizat", a declarat şi Lara Trump, soția celuilalt fiu al fostului lider de la Casa Albă, Eric Trump.

Consilierul politic Steve Bannon a pledat pentru o nouă candidatură a lui Donald Trump la nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 2024. El a spus că există "oameni buni şi decenţi" care candidează pentru alegerile primare republicane de anul viitor, printre care fosta ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley, care și-a anunțat intenția, dar a vorbit și despre Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, un posibil competitor al lui Trump, și Mike Pompeo, fostul secretar de stat.

Acesta a mai spus că Donald Trump "este liderul celei mai puternice mişcări politice din istoria SUA" și i-a criticat pe "oligarhii" conservatori, cum este liderul republicanilor din Senat, Mitch Connell, care nu a participat la CPAC.

Bannon nu a vrut să colaboreze cu comitetul legislativ care investiga asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 și a fost condamnat anul  trecut la 4 luni de închisoare. Între timp comitetul a fost dizolvat. Donald Trump și susținătorii săi acuză fraudarea alegerilor în care a ieșit câștigător democratul Joe Biden. 

Au lipsit de la conferință Kevin McCarthy, Mitch McConnell, Ron DeSantis şi fostul vicepreşedinte al lui Trump, Mike Pence.



C
 

×
Subiecte în articol: donald trump sua republicani