x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA infirmă urmărirea penală a lui Nicușor Dan

DNA infirmă urmărirea penală a lui Nicușor Dan

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2024   •   21:35
DNA infirmă urmărirea penală a lui Nicușor Dan

Direcția Națională Anticorupție (DNA) infirmă urmărirea penală a primarului general Nicușor Dan, după ce contracandidatul său din partea AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a depus o plângere referitoare la sursele de finanțare ale lui Dan pentru campania electorală.

„La solicitarea mass media și în referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind pe unul dintre candidații la Primăria Capitalei, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană”, a transmis, vineri seara, DNA, într-un comunicat de presă.

DNA atrage atenția asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita „transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial”.

Candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a declarat, vineri, că procurorii DNA au deschis un dosar penal după ce el a depus o plângere cu privire la sursele de finanţare pe care Nicușor Dan le-a avut la dispoziţie pentru campania electorală. Enache acuză „publicitatea agresivă” prin care primarul în funcție mulţumește bucureştenilor de pe „sute de panouri împrăştiate în tot Bucureştiul”.

În replică, Nicușor Dan a spus că acest lucru „se întâmplă o dată la patru ani”.

Alegerile locale au loc în data de 9 iunie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dna Nicușor Dan