x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande, huiduit la defilarea de pe Champs-Elysées, de Ziua Franţei

Hollande, huiduit la defilarea de pe Champs-Elysées, de Ziua Franţei

de Alina-Elena Vasiliu    |    14 Iul 2014   •   16:24
Hollande, huiduit la defilarea de pe Champs-Elysées, de Ziua Franţei
Sursa foto: Hollande, huiduit la defilarea de pe Champs-Elysées, de Ziua Franţei

Mai mulţi participanţi la defilarea de pe Champs-Elysées au fost arestaţi, după ce l-au huiduit pe preşedintele francez, François Hollande, sosit la manifestaţii, scrie leparisien.fr.

Hollande a sosit, în jurul orei 10, la defilare, şi a fost întâmpinat de şeful Forţelor Armate. Spectatorii au început să-l huiduie pe preşedinte, timp de câteva secunde, exprimându-şi, astfel, dezaprobarea faţă de politica guvernamentală. Cei mai agresivi dintre manifestanţi au fost arestaţi de forţele de ordine franceze.

La finalul ceremoniei, înainte de a părăsi Piaţa Concorde, François Hollande i-a salutat pe câţiva dintre spectatorii apropiaţi. Şeful statului a făcut turul pieţei pe jos, apoi a urcat într-o maşină din coloana prezidenţială, cu direcţia Palatul Elysée.

La evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, au sosit câteva mii de oameni, pentru a vedea defilarea. Printre participanţi, s-au numărat Ségolène Royal – fostă candidată la alegerile prezidenţiale din 2007 - şi prinţul Albert de Monaco. Cu acest prilej, la Paris, este marcată şi împlinirea a o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial.

Ziua Naţională a Franţei se sărbătoreşte, din 1880, pe 14 iulie şi marchează cucerirea Bastiliei, la 14 iulie 1789, şi, în acelaşi timp, aniversarea Sărbătorii Franţei, de la 14 iulie 1790 – sărbătoarea concilierii şi unităţii tuturor francezilor, când regele Ludovic al XVI-lea a jurat credinţă Naţiunii şi Legii.

×