x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania. Cinci bărbaţi arestaţi pentru că recrutau luptători pentru gruparea Statul Islamic

Germania. Cinci bărbaţi arestaţi pentru că recrutau luptători pentru gruparea Statul Islamic

26 Sep 2017   •   15:43
Germania. Cinci bărbaţi arestaţi pentru că recrutau luptători pentru gruparea Statul Islamic

Cinci bărbaţi, printre care un predicator despre care procurorii susţin că este un personaj important al grupării Statul Islamic în Germania, au compărut marţi în faţa unui tribunal din oraşul Celle (vestul ţării) sub acuzaţia de recrutare de terorişti pe teritoriul german, transmite dpa. 

Cei cinci indivizi, cu vârste cuprinse între 27 de ani şi 51 de ani, vor trebui să răspundă la acuzaţiile de sprijinire şi apartenenţă la o organizaţie teroristă străină. Ei riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare. 

Predicatorul Abu Walaa, un irakian în vârstă de 33 de ani, a fost imam la Cercul islamic german din Hildesheim, oraş situat în landul Saxonia Inferioară. Această moschee a fost închisă de autorităţile germane pe fondul temerilor că ar putea deveni un loc central de mobilizare a sprijinului pentru gruparea Statul Islamic. 

Procurorii germani afirmă că Abu Walaa a fost activ şi în landul vecin Renania de Nord-Westphalia. 

Cei cinci bărbaţi se află în arestul poliţiei începând din noiembrie 2016. Autorităţile germane susţin că ei au încercat să recruteze voluntari care urmau să fie trimişi în Siria şi Irak pentru a lupta alături de jihadişti. 

Unul dintre cei care frecventau moscheea din Hildesheim ar fi fost tunisianul Anis Amri, care a comis atacul cu camion într-un târg de Crăciun din Berlin, în decembrie 2016. În acest atac au fost ucise 12 persoane.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania statul islamic terorişti