x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Paradele de luni pentru Carnavalul din Renania, anulate din cauza vânturilor puternice

Germania: Paradele de luni pentru Carnavalul din Renania, anulate din cauza vânturilor puternice

08 Feb 2016   •   12:52
Germania: Paradele de luni pentru Carnavalul din Renania, anulate din cauza vânturilor puternice

Paradele de luni ale Carnavalelor din Düsseldorf şi Mainz (Germania) au fost anulate din cauza vânturilor puternice aşteptate în cursul zilei, au declarat organizatorii citaţi de AFP.

"Cu inima grea, dar cu sentimentul că am luat o decizie bună, anunţăm anularea paradei din Lunea Trandafirilor", a precizat într-un comunicat Richard Wagner, preşedintele Asociaţiei Carnavalului din Mainz. Comitetul Carnavalului din Düsseldorf a anunţat luni dimineaţa că a luat aceeaşi decizie.

Vânturi puternice din sud-vest sunt anunţate luni asupra Renaniei cu rafale cuprinse între 85 şi 100 km/h.

Principalul şi cel mai vechi carnaval din regiune (datează din 1823), cel din Köln a fost menţinut, dar au fost luate măsuri de precauţie: drapelele, panourile mari şi personajele din carton au fost interzise, alături de cai.

"Lunea Trandafirilor" este tradiţional momentul culminant ale festivităţilor carnavalului din Renania care a început joia trecută şi se încheie marţi seară înainte de Miercurea Cenuşii care marchează intrarea în postul tradiţional catolic.

Defilările de care alegorice sunt organizate în centrul oraşelor şi atrag zeci de mii de spectatori.

Carnavalul din Köln ar trebui să se desfăşoare sub măsuri drastice de securitate în urma agresiunilor sexuale în serie din noaptea de Anul Noul care au şocat Germania. Aceste violenţe au fost atribuite în mare parte migranţilor, mai ales celor nord-africani, încheie AFP. AGERPRES

×