x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Un a reuşit să înlocuiască aproape jumătate din responsabilii militari

Kim Jong-Un a reuşit să înlocuiască aproape jumătate din responsabilii militari

15 Iul 2015   •   16:27
Kim Jong-Un a reuşit să înlocuiască aproape jumătate din responsabilii militari

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a înlocuit circa 40% din înalţii responsabili militari ai ţării în cei trei ani şi jumătate de când a venit la putere, se arată într-un raport al serviciilor de informaţii sud-coreene (NIS) prezentat parlamentului de la Seul, relatează miercuri agenţia EFE.

Conform aceleiaşi surse, dictatorul de la Phenian a înlocuit şi 20-30% din funcţionarii de rang înalt ai Partidului Muncitorilor, care, la fel ca Armata Populară, este unul dintre pilonii pe care se sprijină regimul.

Raportul survine după ce NIS a anunţat în luna mai că 'liderul suprem' nord-coreean a început o campanie de epurare şi a ordonat anul acesta execuţia a circa 70 de funcţionari, printre care se numără şi fostul ministru al apărării, HyonYong-Chol, executat în luna aprilie.

Potrivit cotidianului sud-coreean Chosun, care a dezvăluit raportul, prin campaniile de epurare Kim Jong-Un urmăreşte să-şi consolideze controlul asupra partidului unic şi mai ales asupra armatei, după ce elitele militare au căpătat o putere excesivă pe vremea predecesorului său, Kim Jong-Il.

În pofida ermetismului său caracteristic, regimul de la Phenian a permis la sfârşitul anului 2013 difuzarea de informaţii despre cea mai vastă epurare condusă în ultimele decenii, atunci fiind executat pentru 'trădare' şi Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un şi considerat la acea vreme 'numărul doi' al regimului.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un