x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Martin Schulz, în Kiev: “Ce se întâmplă în Ucraina îi priveşte pe toţi europenii”

Martin Schulz, în Kiev: “Ce se întâmplă în Ucraina îi priveşte pe toţi europenii”

12 Sep 2014   •   21:33
Martin Schulz, în Kiev: “Ce se întâmplă în Ucraina îi priveşte pe toţi europenii”

“Nu putem sta deoparte, indiferenţi, în timp de principiile fondatoare ale comunităţii internaţionale sunt încălcate”, a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în cadrul unei vizite oficiale la Kiev, vineri. “Am fost de acord asupra regulilor pe care statele trebuie să le respecte şi aceste reguli se aplică tuturor”, a adăugat el. Martin Schulz s-a întâlnit cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk şi cu preşedintele Petro Poroşenko.

“Acum un an, nu îmi puteam imagina că în toamna anului 2014, la 25 de ani de la sfârşitul Războiului Rece, se va întoarce în Europa teama de un nou război şi nici că principiile pe care le-am acceptat cu toţii ca evidenţe, ar putea fi puse din nou sub semnul întrebării”, a adăugat Schulz referindu-se la conflictul cu Rusia.

“Ce se întâmplă în Ucraina îi priveşte pe toţi europenii, pentru că nu putem sta deoparte, indiferenţi, în timp ce principiile fondatoare ale comunităţii internaţionale sunt încălcate. Am fost de acord asupra regulilor pe care statele trebuie să le respecte şi aceste reguli se aplică tuturor”, a subliniat Schulz.

El a arătat că este necesară o soluţie politică, cu respectarea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei. “UE va susţine Ucraina pe termen lung. Am făcut prima mea vizită oficială la Kiev pentru a arăta solidaritatea noastră cu poporul ucrainean. Parlamentul European este alături de voi în această perioadă dificilă. Aşa cum a fost şi în trecut”, a încheiat Schulz. (I.D)

×