x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Motivul pentru care Donald Trump vrea să extindă arsenalul nuclear al SUA

Motivul pentru care Donald Trump vrea să extindă arsenalul nuclear al SUA

23 Feb 2017   •   23:30
Motivul pentru care Donald Trump vrea să extindă arsenalul nuclear al SUA

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Reuters, că intenţionează să extindă arsenalul nuclear al SUA pentru a se asigura că este "superior", apreciind totodată că Statele Unite au rămas în urmă în sfera armamentului nuclear.

În interviul pentru agenţia Reuters, Trump s-a plâns că desfăşurarea de către Rusia a unei rachete de croazieră încalcă tratatul privind controlul armamentelor şi a declarat că va aborda acest subiect cu preşedintele rus Vladimir Putin când şi dacă se vor întâlni.

Totodată, Donald Trump şi-a exprimat opinia că, "dacă ar vrea", China ar putea rezolva "foarte uşor" provocarea la adresa securităţii naţionale pe care o reprezintă Coreea de Nord, şi a pus presiune pe Beijing, ca să exercite o mai mare influenţă pentru a îngrădi acţiunile tot mai belicoase ale Phenianului.

Preşedintele american s-a declarat "foarte furios" cu privire la testele cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord şi a anunţat că printre numeroasele opţiuni pe care le are în vedere se numără şi accelerarea construcţiei unui sistem de apărare antirachetă pentru aliaţii SUA, Japonia şi Coreea de Sud.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump trump arsenal nuclear sua america