x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi lupte la sud de Doneţk. Explozii lângă frontiera cu Rusia, un spital este în făcări (VIDEO)

Noi lupte la sud de Doneţk. Explozii lângă frontiera cu Rusia, un spital este în făcări (VIDEO)

26 Aug 2014   •   14:18
Noi lupte la sud de Doneţk. Explozii lângă frontiera cu Rusia, un spital este în făcări (VIDEO)
Sursa foto: SERGEI ILNITSKY/EPA

Noi lupte s-au desfăşurat azi în Ucraina, lângă frontiera cu Rusia, în sectorul ce se învecinează cu Novoazovsk, la sud de bastionul insurgenţilor din Doneţk, informează AFP, citată de Agerpres. Un fum dens era vizibil deasupra sectorului din Novoazovsk, oraş limitrof, cu 11.000 de locuitori, aflat sub controlul forţelor loialiste şi situat pe malul Mării Azov, la 12 kilometri vest de frontiera cu Rusia.

"Bombardarea Novoazovsk de către mercenari ruşi continuă la această oră. Potrivit primelor informaţii, un spital este în flăcări", a afirmat purtătorul de cuvânt al Armatei ucrainene, Andrii Lâsenko.

Potrivit unei localnice contactate de jurnalişti ai AFP, numeroşi rezidenţi din bastionul rebelilor Doneţk care au fugit din calea luptelor în curs de desfăşurare şi care au găsit refugiu în această mică localitate balneară, au decis să se întoarcă înapoi.

"Toate biletele de autobuz pentru Doneţk au fost vândute pentru următoarele două zile", a spus femeia.

Liderii rebelilor au lansat luni o contraofensivă la sud de fieful lor din Doneţk, în ceea ce pare a fi o tentativă de a încercui armata ucraineană. Kievul a afirmat ulterior că a respins aceste atacuri.


×
Subiecte în articol: ucraina donetk lupte donetk lute ucraina