x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NOROCUL ROMĂNILOR DIN ITALIA/Alt loz de un milion de euro

NOROCUL ROMĂNILOR DIN ITALIA/Alt loz de un milion de euro

de Carmen Plesa    |    20 Noi 2008   •   00:00

O româncă din Italia a tras lozul cel mare la mai puţin de o săptămână după ce doi compatrioţi au reuşit aceeaşi “ispravă”.

Patroana tutungeriei, afişând o copie a lozului norocos

Lozurile italiene cu cele mai mari câştiguri par să tragă la imigranţii români. La mai puţin de o săptămână după ce doi români au răzuit în pauza de masă un loz de un milion de euro, o tânără româncă a reuşit marţi să tragă un bilet care i-a adus tot premiul cel mare. Patroana tutungeriei din Fabrio, de unde femeia a cumpărat lozul, nu a vrut să dea numele clientei norocoase, pentru a o proteja, însă tot orăşelul anconez vorbeşte despre “o româncă, tânără, casnică, soţia unui italian”. “Un milion de euro dintr-un singur loz; mai mult noroc decât atât nici că se poate”, spun jurnaliştii de la Il Resto del Carlino, care au încercat să dea de urma câştigătoarei. Tânăra a intrat în tutungeria “Il Borgo” din Fabrio marţi, cu puţin înainte de pauza de prânz. A cumpărat un loz şi l-a răzuit chiar pe tejgheaua din tutungerie, fără să se gândească, probabil, că biletul de 10 euro i-ar putea schimba viaţa. La început nu părea foarte încântată. Nici un câştig nu se arătase, după ce răzuise 10 din cele 15 numere de pe loz. Dar a unsprezecea cifră i-a adus un milion de euro.

CĂT PE CE SĂ LEŞINE
“În tutungerie era fratele meu. Mi-a spus că femeia a avut un moment în care s-a pierdut, dar apoi şi-a revenit. Normal că un asemenea câştig îţi provoacă un şoc puternic”, a povestit Maria Grazia Gobbi, proprietara magazinului. “Ştiu cine este, o cunosc foarte bine, dar nu-mi puneţi întrebări, vă rog”, le-a spus Maria jurnaliştilor. “Vă spun doar că e imigrantă, locuieşte în oraş şi ne este clientă”. Altceva nu a mai vrut să povestească despre câştigătoare, însă în oraş mai toată lumea ştie cine este aceasta. Numele care circulă e doar unul: acela al unei românce care locuieşte de cinci ani în Fabrio şi care este căsătorită cu un localnic.

 

Milionul de la prânz

Alţi doi români care locuiesc în Italia au tras săptămâna trecută un loz de un milion de euro într-un bar de lângă Torino, unde se opriseră să mănânce. După ce au aflat că au câştigat un milion de euro, bărbaţii au plecat să-şi continue ziua de muncă. Ei livrau anvelope pentru o firmă. “Îi împărţim şi ne întoarcem cât mai repede în România”, au răspuns norocoşii când au fost întrebaţi ce vor face cu banii.

×
Subiecte în articol: diaspora milion