x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O universitate britanică le interzice absolvenţilor să îşi mai arunce în aer tocile la înmânarea diplomelor

O universitate britanică le interzice absolvenţilor să îşi mai arunce în aer tocile la înmânarea diplomelor

18 Mai 2016   •   18:19
O universitate britanică le interzice absolvenţilor să îşi mai arunce în aer tocile la înmânarea diplomelor

Se ştie că studenţii sunt ameninţaţi de surmenaj, mâncare nesănătoasă sau petreceri bahice, însă o universitate britanică a decis să adauge un pericol la care nimeni nu se gândise: aruncarea în aer a tocilor la ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenţilor de studii superioare, relatează miercuri AFP.

Apărută în Statele Unite, această tradiţie constă în aruncarea în aer a tocilor, pentru a marca astfel bucuria la sfârşitul unui ciclu universitar. Problema este că, în cădere, toca poate răni, potrivit Universităţii East Anglia din Norwich (coasta estică a Angliei), care a decis să pună capăt acestui obicei.

Interdicţia apare după semnalarea "mai multor răniri în ultimii ani", afirmă universitatea într-un comunicat. "Este un risc inacceptabil şi vrem să ne asigurăm că ceremoniile de înmânare a diplomelor absolvenţilor nu vor fi stricate astfel", adaugă comunicatul.

Pentru ca hotărârea să fie mai uşor acceptată, universitatea le-a propus studenţilor să recurgă la trucarea fotografiilor, simulând numai că îşi aruncă tocile. Concret, li se recomandă să mimeze faimosul gest, tocile fiind ulterior adăugate digital pe imagini.

Interdicţia nu numai că i-a indignat pe studenţi, dar nu i-a convins nici pe specialiştii în sănătate. "Să invoci pseudo-motive de sănătate şi de siguranţă pentru a interzice aruncarea în aer a tocilor...figurează pentru noi în top 10 cele mai nepotrivite scuze inventate vreodată", a spus ironic Geoff Cox de la direcţia britanică pentru sănătate şi securitate (HSE). "Probabilitatea să fii rănit de o tocă în cădere este infimă, iar o asemenea interdicţie este excesivă", încheie el, citat de AFP. AGERPRES

×
Subiecte în articol: absolventi de facultate