x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 1.000 de candidaţi pentru ocuparea de posturi în armata indiană, nevoiţi să dea examen doar în slip

Peste 1.000 de candidaţi pentru ocuparea de posturi în armata indiană, nevoiţi să dea examen doar în slip

01 Mar 2016   •   22:08
Peste 1.000 de candidaţi pentru ocuparea de posturi în armata indiană, nevoiţi să dea examen doar în slip

Peste 1.000 de candidaţi pentru ocuparea unor posturi în armata indiană au fost nevoiţi să dea examen scris în statul Bihar (est) doar după ce s-au dezbrăcat, rămânând doar în slip, măsură ce a fost luată pentru a-i împiedica să copieze, potrivit presei locale, relatează marţi Xinhua şi AFP.

Sute de tineri au dat examen luni în oraşul Muzaffarpur (estul Biharului) pentru diferite posturi în armată, au relatat marţi media locale. Unele cotidiane, printre care The Indian Express, au difuzat imagini cu candidaţi stând turceşte, în aer liber, pe iarbă, şi folosindu-se de picioarele încrucişate drept masă de scris la examenul ce a durat o oră, fiind supravegheaţi de o persoană în uniformă.

''Nu avem de ales decât să ne conformăm instrucţiunilor, chiar dacă măsura pare bizară'', declara unul dintre candidaţi.

Potrivit unor surse de la Biroul Regional al Armatei (ARO), citate de Indian Express, candidaţilor li s-a cerut să se dezbrace pentru ''a câştiga timp şi a nu mai fi nevoie de percheziţionarea atâtor oameni''.

Copiatul la concursuri în India este frecvent, îndeosebi pentru a obţine note bune la examenele finale sau pentru a ocupa un post public, foarte căutat.

În urmă cu un an, copiatul în masă la un examen de intrare în poliţie, ce a avut loc tot în statul Bihar, a dus la arestarea a circa 1.000 de persoane. Statul Bihar, unul dintre cele mai sărace şi mai populate din India, este extrem de afectat de acest fenomen. AGERPRES

×
Subiecte în articol: examen india armata